Závitky z tresky s jemnou holandskou omáčkou a kapary zpět

Ingredience:
filet z tresky4-6 kshrubá mořská sůl1 hrstcitrón2 ks
máslo1 kousekolej1 lžičkamalá červená paprika1 ks
čerstvý tymián1 snítekpepř1 špetka
Omáčka:
žloutky4 ksmáslo150 gbílé víno3 pol. lžíce
dijonská hořčice1,5 čaj. lžičkakapary1,5 čaj. lžičkačerstvý libeček1 hrstka
woecester pár kapekstrouhaná kyselá okurka1 ksbílý pepř1 špetka
dušená červená paprika1 ks
filet z tresky 4-6 ks, hrubá mořská sůl 1 hrst, citrón 2 ks, máslo 1 kousek, olej 1 lžička, malá červená paprika 1 ks, čerstvý tymián 1 snítek, pepř 1 špetka, žloutky 4 ks, máslo 150 g, bílé víno 3 pol. lžíce, dijonská hořčice 1,5 čaj. lžička, kapary 1,5 čaj. lžička, čerstvý libeček 1 hrstka, woecester pár kapek, strouhaná kyselá okurka 1 ks, bílý pepř 1 špetka, dušená červená paprika 1 ks

Příprava

Ryb není na našich stolech nikdy dost. Pokud se rozhodnete pro tresku ala závitek, mohu tuto omáčku vřele doporučit. Přílohu si vyberte dle chutě, ale i tak by mě zajímalo, jakou přílohu byste volili?


Filety osolíme mořskou solí, zakápneme citronovou šťávou.
Na kždý kousek ryby položíme kolečko citrónu, kostičku červené papriky a snítek čerstvého tymiánu.
Opepříme, zavineme a přichytíme párátky.
Závitky dáme na pánev, která lze použít rovnou do trouby. Tuto pánev vymažeme máslem, položíme ryby a zakápnete pár kapkami oleje.
Pečeme na 170 °C asi 15 minut.

Nyní se vrhneme na holandskou omáčku.

V libovolné nádobce necháme rozpustit máslo.
Ve vodní lázni rozmícháme žloutky. Pozor! Nejlépe žloutky mícháme ve vodivé kovové misce nad párou z mírně vařící vody. Miska se nesmí dotýkat tekutiny.
Poté přidáváme bílé víno, citronovou šťávu a čekáme, až nám omáčka trošku zhoustne. 
Přidáme ostřejší hořčici, vmívháme nasekané kapary, kousek třeba podušené červené papriky a nastrouhanou kyselou okurku.
Dochutíme solí a pepřem.
Hotovou omáčku za stálého míchání rozehřejeme, podáváme se závitky a zdobíme snítkem tymiánu.
Podáváme samotné nebo s přílohou dle chuti.

Doboru chuť!

2015-06-01 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaryby
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ryby
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladyvyšší

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI