Zbytek pečeného kuřete - kuřecí burger zpět

Hamburgerové bulky:
celozrnná hladká mouka250 gplnotučné mléko150 mlolivový olej2 lžíce
třtinový cukr2 lžičkyvejce (rozkvrdlat vidličkou a zbytek nechat na potření)1/2 kssůl1 lžička
instantní droždí1/2 pytlíčku
Coleslaw:
menší hlávka bílého zelí1/2 ksstřední mrkev nastrouhaná nahrubo2 ksmajonéze2 lžíce
šťáva z citronu dle chutidijonská hořčice1 lžičkasůl dle chuti
pepř špetka
Maso a marináda:
domácí grilovací koření dle chutiolivový olej trochurajčatový protlak4 lžíce
kuřecí maso natrhané na malé kousky (z prsou se dají udělat zhruba 4 porce) dle potřeby
celozrnná hladká mouka 250 g, plnotučné mléko 150 ml, olivový olej 2 lžíce, třtinový cukr 2 lžičky, vejce (rozkvrdlat vidličkou a zbytek nechat na potření) 1/2 ks, sůl 1 lžička, instantní droždí 1/2 pytlíčku, menší hlávka bílého zelí 1/2 ks, střední mrkev nastrouhaná nahrubo 2 ks, majonéze 2 lžíce, šťáva z citronu dle chuti, dijonská hořčice 1 lžička, sůl dle chuti, pepř špetka, domácí grilovací koření dle chuti, olivový olej trochu, rajčatový protlak 4 lžíce, kuřecí maso natrhané na malé kousky (z prsou se dají udělat zhruba 4 porce) dle potřeby

Příprava

Stává se nám hodně často, že k víkendovému obědu dělám pečené kuře. Naporcuji ho na jednotlivé díly a i přes to, že jsme 4 (vlastně spíš 2 a dvě poloviny člověka) většinou jedno prso celé zůstane. To pak prostě zpracuji. Kuřecí burger je k tomu neideálnější. Najíme se všichni 4 a …. kdo nemiluje burgery?

Postup je jednoduchý ještě během odpoledne naházím suroviny do robota, zapracuji a nechám kynout těsto na bulky. Těsně před večeří je pak hodím do trouby. Mezitím co se pečou zpracuji rychlý salát coleslaw, který je ze surovin za pár korun a nakonec vymáchám maso v marinádě na pánvi a můžete servírovat!

Hamburgerové bulky:

  1. Všechny suché suroviny smíchejte dohromady ( mouku, cukr, sůl, droždí).
  2. Přidejte vajíčko, mléko a olivový olej. Prohnětete pečlivě, nebo nechte, ať za vás pracuje robot. Nechte kynout asi hodinu.
  3. Po hodině vytvarujte bulky a ty nechte ještě asi 15 minut odpočívat. Rozpalte si mezitím troubu zhruba na 200 stupňů. Každou bulku potřete vajíčkem a posypte mákem nebo sezamem a dejte péct dokud nebudou zlaté, přesně tak jak máte rádi.

Velmi rychlý coleslaw:

  1. Zelí nakrájejte na velmi tenké plátky, mrkev nastrouhejte na jemno a dejte do větší misky.
  2. Zakapejte šťávou z jedné poloviny citronu.
  3. Smíchejte majonézu, druhou polovinu citrónu a hořčici. Osolte, opepřete a zamíchejte do mrkve se zelím. Můžete ještě dopepřit, případně dosolit podle chuti.

Maso a marináda:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm zlehka natrhané maso.
  2. Zasypte ho kořením a přidejte rajčatový protlak.
  3. Teď už zbývá jen zkompletovat burger. Na housku dejte salát coleslaw, maso a nakonec zeleninu podle toho, jak jí máte rádi. Můžete přidat okurku, cibuli a nebo také nic dalšího a zůstat jen u masa se salátem coleslaw. Představivost už vás navede určitě na ty nejúžasnější burgery. Dobrou chuť!

Poznámka: recept na domácí grilovací koření najdete ZDE

2015-04-23 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI