Hamburgerové bulky: | |||||
celozrnná hladká mouka | 250 g | plnotučné mléko | 150 ml | olivový olej | 2 lžíce |
třtinový cukr | 2 lžičky | vejce (rozkvrdlat vidličkou a zbytek nechat na potření) | 1/2 ks | sůl | 1 lžička |
instantní droždí | 1/2 pytlíčku | ||||
Coleslaw: | |||||
menší hlávka bílého zelí | 1/2 ks | střední mrkev nastrouhaná nahrubo | 2 ks | majonéze | 2 lžíce |
šťáva z citronu | dle chuti | dijonská hořčice | 1 lžička | sůl | dle chuti |
pepř | špetka | ||||
Maso a marináda: | |||||
domácí grilovací koření | dle chuti | olivový olej | trochu | rajčatový protlak | 4 lžíce |
kuřecí maso natrhané na malé kousky (z prsou se dají udělat zhruba 4 porce) | dle potřeby |
Stává se nám hodně často, že k víkendovému obědu dělám pečené kuře. Naporcuji ho na jednotlivé díly a i přes to, že jsme 4 (vlastně spíš 2 a dvě poloviny člověka) většinou jedno prso celé zůstane. To pak prostě zpracuji. Kuřecí burger je k tomu neideálnější. Najíme se všichni 4 a …. kdo nemiluje burgery?
Postup je jednoduchý ještě během odpoledne naházím suroviny do robota, zapracuji a nechám kynout těsto na bulky. Těsně před večeří je pak hodím do trouby. Mezitím co se pečou zpracuji rychlý salát coleslaw, který je ze surovin za pár korun a nakonec vymáchám maso v marinádě na pánvi a můžete servírovat!
Hamburgerové bulky:
Velmi rychlý coleslaw:
Maso a marináda:
Poznámka: recept na domácí grilovací koření najdete ZDE
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI