Zdravý pohankový salát zpět

Ingredience:
pohanka1 hrnekvoda2 hrnkysůl1/2 lžičky
žampiony (nasekané na drobno)3 ksolivy (já jsem použila olivy plněné tuňákem z konzervy) nakrájené na čtvrtinky15 ksčervená paprika1 ks
jarní cibulka (nakrájená na drobné kousky)1 ksčerstvý kopr dle chutimáta dle chuti
šťáva z limetky1 ksbílý vinný ocet2 lžícecitronový olivový olej1 lžíce
sůl dle chutibarevný pepř špetka
pohanka 1 hrnek, voda 2 hrnky, sůl 1/2 lžičky, žampiony (nasekané na drobno) 3 ks, olivy (já jsem použila olivy plněné tuňákem z konzervy) nakrájené na čtvrtinky 15 ks, červená paprika 1 ks, jarní cibulka (nakrájená na drobné kousky) 1 ks, čerstvý kopr dle chuti, máta dle chuti, šťáva z limetky 1 ks, bílý vinný ocet 2 lžíce, citronový olivový olej 1 lžíce, sůl dle chuti, barevný pepř špetka

Příprava

Pohanka je zdravé jídlo našich babiček a v rámci mého zdravějšího stravování už jsem ji vyzkoušela a dnes jsem jí dala opět šanci. Tenhle salát,co jsem udělala k večeři mě naprosto dostal ;)

Pohanku s kousky žampionů opražte na trošce olivového oleje (téměř na sucho) na pánvi, zalijte osolenou vroucí vodou a vařte pod pokličkou na mírném ohni 15 minut. Směs dejte do větší mísy a nechte vychladnout.

Všechny ostatní ingredience přidejte do mísy a promíchejte tak, aby se olej a ocet dostal ke všem pokrájeným kouskům zeleniny. Nechte odpočinout v chladu alespoň 30 minut, aby se salát lehce provoněl.

Pohanku moc nevyhledávám, což je škoda, protože se při dietě hodně doporučuje. No a tak jsem ji opět vyzkoušela a musím uznat, že v této kombinaci se zeleninou a hlavně provoněná koprem a mátou je vynikající!!!!

2014-05-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI