Ingredience: | |||||
zelená/hnědá čočka | 400 g | klobásky salsiccia/taliáni | 4 ks | mrkev | 1 ks |
cibule | 1 ks | řapíkatý celer | 2 řapíky | bobkový list | 2 ks |
rozmarýn | dle chuti | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
bílé víno | 1 dcl | vývar | dle potřeby | rajčatový protlak | 1 lžíce |
prmazán | hrst | olivový olej | dle potřeby |
Toto je Italský recept chudých lidí ze severu. Vepřové klobásky bylo často jediné maso, které si mohli dovolit.
Musím říct, že být chudý v Itálii není zas tak špatné. Jídlo je to totiž výborné!
Pokud se vám nepovede sehnat Italskou salsicciu ,tak kupte u řezníka taliány. Je to chuťově podobné jen s tím rozdílem, že už jsou tepelně opracované.
Vývar použijte nejlépe hovězí. Pokud ale máte kuřecí či zeleninový, tak nevadí.
V nižším hrnci si na olivovém oleji orestujte cibuli, mrkev a celer pokrájené na kostičky. Přidejte čočku, rozmarýn, bobkový list a rajčatový protlak. Minutku dvě restujte a podlijte vínem. Nechte odpařit alkohol a vložte naříznuté klobásky. Přilijte vývar tak, aby byla čočka ponořená. Osolte a opepřete. Ztlumte plamen a pod pokličkou duste do změknutí čočky. Pokud bude potřeba, přidejte ještě další vývar nebo vodu. Do uvařené čočky vmíchejte nastrouhaný parmazán a dále už nevařte.
Na talíři ještě zakápněte olivovým olejem a podávejte s bílým chlebem a sklenkou vína.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI