Zeleninové karbanátky se šťouchaným bramborem a zelný salát s červenou řepou zpět

Ingredience:
dýně hokaido1/4 kscuketa1/2 ksbrambory3 ks
česnek3 stroužkymajoránka dle chutihimalájská sůl dle chuti
celé vejce1 kshladká špaldová celozrnná mouka na zahuštěnílahůdková maďarská paprika mletá Grešík špetka
Šťouchané brambory:
cibule1 ksalsan bio dle potřebyvelké brambory6 ks
sůl dle chuti
dýně hokaido 1/4 ks, cuketa 1/2 ks, brambory 3 ks, česnek 3 stroužky, majoránka dle chuti, himalájská sůl dle chuti, celé vejce 1 ks, hladká špaldová celozrnná mouka na zahuštění, lahůdková maďarská paprika mletá Grešík špetka, cibule 1 ks, alsan bio dle potřeby, velké brambory 6 ks, sůl dle chuti

Příprava

Měli jsme chuť na něco bezmasého a přivezli jsme si z farmářské prodejny zelný salát s červenou řepou. Dýní a cuketami jsme byli zavalení a babička naléhala ať jim odpomůžem. Takové dobrotě se nedá říct ne.

Nastrouhala jsem zeleninu na jemno, přidala koření, osolila, zahustila, opekla na pánvi.

Pro malého jsem ubrala na koření a upekla v troubě. 
Upéct na sucho nebo potřít pečící papír jemně olejem, udělat karbanátky, pokapat olivovým olejem a nechat upéct na 180°C cca 20 min. do růžova.

Brambory uvaříme v osolené vodě, vodu slijeme. Orestujeme si na alsanu cibulku, rozšťoucháme brambory, přidáme orestovanou cibulku, dosolíme.

2016-01-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI