Ingredience: | |||||
dýně hokaido | 1/4 ks | očištěná vydlabaná cuketa | 1/2 ks | brambory | 3 - 4 ks |
česnek | 3 stroužky | vejce | 1 ks | majoránka | dle chuti |
himalájská sůl | dle chuti | hraška na zahušťování pikant | 3 lžíce | lahůdková maďarská parika Grešík | dle chuti |
Šťouchané brambory: | |||||
cibule | 1 ks | České Ghíčko Bio | dle potřeby | brambory | 6 ks |
sůl | dle chuti | České Ghíčko Bio | na opečení karbanátků |
Tyto karbanátky patří mezi naše TOP bezmasá jídla. Když mám hodně cuket nebo dýně neváhám ani vteřinu a chutnají nám všem. Tentokrát jsem je zkusila zahustit místo mouky hraškou a jsou výborné a opět mě hraška nezklamala.
Nastrouháme si zeleninu najemno, přidáme česnek, majoránku, sůl, celé vejce, maďarskou lahůdkovou papriku, nevymačkáváme a nezbavujeme se tekutého podílu z brambor, pokud je ho hodně, lehce odlijeme a zbytek využijeme a rozmícháme v něm hrašku se kterou celou směs zahustíme. Ideální je nechat chvíli směs hrašky nabobtnat a pak zamíchat. Na pánvi si necháme rozpustit Ghí a lžící nabereme bochánky, ze kterých na pánvi vytvarujeme karbanátky, opečeme dozlatova.
Můžeme připravit i v troubě. Podáváme se šťouchaným bramborem. Na Ghí orestujeme cibulku a přidáme ji k uvařeným bramborám, rozšťoucháme a v případě potřeby dosolíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI