Kuličky: | |||||
středně velká kapusta | 1 ks | cizrna ve slaném nálevu | 1 plechovka | sterilovaná kukuřice | 80 g |
menší červená kapie | 1 ks | hraška | 4 lžíce | česnek | 2 stroužky |
drcený římský kmín | 1 lžička | sůl | dle chuti | ||
Dresink: | |||||
zakysaná smetana | 1 kelímek | červená kapie | 1/4 ks | středně velká sterilovaná okurka | 1 ks |
malá cibule | 1 ks | mletá červená paprika | 1 lžička | sůl | dle chuti |
cukr | dle chuti |
Vždy, když navštívíme obchodní dům Ikea, musíme si dát jejich zeleninové bezmasé kuličky.
A tak jsem je zkusila vyrobit doma. Vznikli sice kuličky,které jen vzdáleně připomínají ty z Ikei, ale chuťově jsou výborné dokonce prý lepší a taky dietnější, protože se nesmaží
Kapustu nakrájíme na drobnější kousky a cca 5 minut pováříme v osolené vodě. Scedíme a necháme prochladnout.
V mixeru (já použila smoothie maker) pomixujeme scezenou cizrnu, papriku, kukuřici a česnek.
K této směsi přidáme kapustu, kmín, osolíme dle chuti a zahustíme hraškou.
Tvoříme menší kuličky, které skládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme při 180 stupních zhruba 20 minut dozlatova.
Na dresink si nastrouháme na jemno kapii a okurek, cibuli na krájíme najemno, smícháme se zakysanou smetanou. Dochutíme mletou paprikou,solí a cukrem.
Z uvedeného množství surovin připravíte cca 40 zeleninových kuliček.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI