Zeleninové lečo na Českém Ghíčku zpět

Ingredience:
České Ghíčko dle potřebyčervená paprika1 ksbílá paprika6 ks
rajčata4 kcibule2 kshimalájská sůl dle chuti
vejce3 kstřtinový cukr dle chutipetrželka na ozdobení
voda dle potřeby
České Ghíčko dle potřeby, červená paprika 1 ks, bílá paprika 6 ks, rajčata 4 k, cibule 2 ks, himalájská sůl dle chuti, vejce 3 ks, třtinový cukr dle chuti, petrželka na ozdobení, voda dle potřeby

Příprava

Opět na nákup vyrazil tatínek a přivezl čerstvý závoz paprik z Makra. Zvažovala jsem, co z nich udělám, nemusela jsem dlouho přemýšlet, tatínek mi řekl, že by si dal lečo. Venku svítilo sluníčko a já si ráda připomenula léto, kdy si jej děláme velmi často.

Na Ghíčku si orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme nakrájené papriky a rajčata, zamícháme, přiklopíme a dusíme, lehce podlijeme vodou, vaříme do změknutí zeleniny. Ke konci přidáme vajíčka, povaříme, osolíme, případně dosladíme, já dala lžíci třtinového cukru. Podáváme s pečivem a ozdobíme petrželkou.

2016-02-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI