Zeleninové lečo s ovčím sýrem a ztraceným vejcem zpět

Ingredience:
menší bílé papriky3 ksstředně velká rajčata2 - 3 ksmalá cuketa1/2 ks
cibule1 ksčervená sladká paprika1 lžičkaovčí sýr (jadel)100 g
hrubozrnná sůl dle chutivícebarevný pepř dle chutiolej dle potřeby
vejce2 kspetrželka hrst
menší bílé papriky 3 ks, středně velká rajčata 2 - 3 ks, malá cuketa 1/2 ks, cibule 1 ks, červená sladká paprika 1 lžička, ovčí sýr (jadel) 100 g, hrubozrnná sůl dle chuti, vícebarevný pepř dle chuti, olej dle potřeby, vejce 2 ks, petrželka hrst

Příprava

Lečo je taková klasika, ale i ta se při troše dobré vůle dá udělat k obrazu svému. Tato varianta vlastně vznikla jako kompromis toho, co máme a nemáme na tomto jídle rádi. Toto je podoba, která chutná jak mně, tak i mému muži. On jako chlap by uvítal ještě nějakou tu klobásu a já bych za sebe přidala ještě klasicky zamíchané vejce. Takže tuto variantu můžete brát jako takový základ a pak už je jen na vás, zda přidáte i něco navíc.

Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme na něm cibulku, tak aby zesklovatěla. Poté plamen stáhneme a přidáme sladkou papriku a zarestujeme. Přidáme na kostky nakrájené bílé papriky a opékáme. Pak přidáme nakrájená rajčata a nakonec cuketu. Rajčata pustí šťávu a tak se pak zelenina trochu podusí ve vlastní šťávě, pokud tomu tak není, ta přidáme trochu vody. Jinak opékáme zeleninu do změknutí. Na konci vaření pak přidáme na plátky nakrájený jadel a nasekanou petrželku. Už nevaříme. Ztracené vejce si připravíme tak, že do kastrolu nalijeme vodu a ocet (cca 1 lžíci), přivedeme k varu a pak plamen zmírníme, abychom teplotu vody udržovali těsně pod bodem varu. Například do misky si vyklepneme vejce a pozvolna ho z misky vkládáme do horké vody tak, abychom bílkem obalili žloutek. Necháme ve vodě přibližně 4 minuty - výsledek je po nakrojení měkký, jemně se roztékající žloutek. Hotové vejce vložíme do studené osolené vody.

Zeleninové lečo pak podáváme se ztraceným vejcem servírovaným navrchu.

2017-08-08 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI