Zeleninové lečo s vajíčkem a klobáskou zpět

Ingredience:
pikantní klobása1 ksrajčata250 gpaprika250 g
sádlo nebo olej2 lžícevelká cibule1 ksčesnek1 stroužek
vejce4 kssůl dle chutipepř dle chuti
pikantní klobása 1 ks, rajčata 250 g, paprika 250 g, sádlo nebo olej 2 lžíce, velká cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, vejce 4 ks, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Miluji LEČO! Takže dneska nejen do láhví na zimu, ale i k večeři, hezky pěkně s klobáskou a čerstvým chlebíkem.
Lečo je typickým pokrmem v Maďarsku. K přípravě jsou zapotřebí tři základní suroviny - rajské, papriky a cibule. Pravé maďarské lečo je pálivé, přidává se do něj mletá pálivá paprika a je bez vajec. V Maďarsku se lečo zpravidla připravuje v kotlíku a využívají jej jako základ pro gulášovou polévku, jako přílohu ke grilovanému masu, nebo v kombinaci s masem do Perkeltu. 
U nás se lečo připravuje oproti originální receptuře bez mleté papriky, s přidaným vejcem, ale i uzeninou, nebo klobásou. Lečo nikdy nepodléváme vodou, protože by nám vznikla kaše. Rajská jablíčka obsahují dostatek vody, kterou tak i tak necháme z větší části odpařit.

Na sádle nebo oleji zpěníme cibuli, přidáme na kolečka pokrájenou klobásku, pokrájené papriky a necháme trochu orestovat, jelikož paprika je tvrdší a dělá se tedy déle, než rajčata. Pak přidáme pokrájená rajčata a trochu prolisovaného česneku. Směs osolíme, opepříme a necháme podusit, aby se přebytečná voda odpařila. Nakonec vmícháme rozklepnutá vejce a můžeme servírovat s čerstvým chlebem, nebo uvařeným bramborem.

2016-07-07 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI