Zeleninové rizoto z tarhoně zpět

Ingredience:
tarhoňa300 gcibule1 ksčesnek3 stroužky
čerstvé nebo mražené houby150 gčerstvý nebo mražený hrášek100 gčervená paprika1 ks
sušená mletá zelenina dle chutiolivový olej trochusůl špetka
barevný pepř špetka
tarhoňa 300 g, cibule 1 ks, česnek 3 stroužky, čerstvé nebo mražené houby 150 g, čerstvý nebo mražený hrášek 100 g, červená paprika 1 ks, sušená mletá zelenina dle chuti, olivový olej trochu, sůl špetka, barevný pepř špetka

Příprava

Při mém objevování zdravých potravin, jsem narazila i na TARHOŇU,což je vlastně těstovinová rýže,která se hodně používá ve slovenské a maďarské kuchyni,a teď se natrvalo umístila i v té mojí....

Tarhoňu na sucho orestujeme na teflonové pánvi, až chytne pěknou barvičku (jinak je celkem bledá), zalijeme horkou vodou v poměru 1:1,5 a ochutíme mletou sušenou zeleninou nebo vegetou bez glutamátu. Vaříme 7-8 minut a pak necháme pod pokličkou dojít. Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, plátky česneku, hřibů, proužky papriky a hrášek (můžeme použít cokoliv podle chuti, nebo momentálního stavu lednice), ochutit solí, pepřem a společně orestovat. Poté přidáme tarhoňu, zlehka smícháme dohromady a podáváme se zeleninou jako samostatný pokrm nebo přílohu k drůbežímu či vepřovému masu.

2014-01-15 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI