Ingredience: | |||||
tarhoňa | 300 g | cibule | 1 ks | česnek | 3 stroužky |
čerstvé nebo mražené houby | 150 g | čerstvý nebo mražený hrášek | 100 g | červená paprika | 1 ks |
sušená mletá zelenina | dle chuti | olivový olej | trochu | sůl | špetka |
barevný pepř | špetka |
Při mém objevování zdravých potravin, jsem narazila i na TARHOŇU,což je vlastně těstovinová rýže,která se hodně používá ve slovenské a maďarské kuchyni,a teď se natrvalo umístila i v té mojí....
Tarhoňu na sucho orestujeme na teflonové pánvi, až chytne pěknou barvičku (jinak je celkem bledá), zalijeme horkou vodou v poměru 1:1,5 a ochutíme mletou sušenou zeleninou nebo vegetou bez glutamátu. Vaříme 7-8 minut a pak necháme pod pokličkou dojít. Na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, plátky česneku, hřibů, proužky papriky a hrášek (můžeme použít cokoliv podle chuti, nebo momentálního stavu lednice), ochutit solí, pepřem a společně orestovat. Poté přidáme tarhoňu, zlehka smícháme dohromady a podáváme se zeleninou jako samostatný pokrm nebo přílohu k drůbežímu či vepřovému masu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI