Zeleninovo-masové kouličky pečené v rajčatové šťávě s bazalkou a kapiemi zpět

Ingredience:
mleté maso (vepřové a hovězí)400 gčervená cibule + jarní cibulka1 ksmrkev2 - 3 ks
řapíkatý celer dle chutipórek1/2 kspetrželka dle chuti
sůl dle chutipepř dle chutičesnek2 stroužky
bazalka, oregano, tymián dle chutitmavý toustový chléb z předešlého dne na zahuštění
Rajčatová šťáva s kapiemi:
sekaná sterilovaná rajčata400 gbazalka dle chutisůl dle chuti
pepř dle chutinaložená krájená kapie2 lžícecherry rajčátka2 - 4 ks
skořice špetička
Příloha:
italské těstoviny dle chuti
mleté maso (vepřové a hovězí) 400 g, červená cibule + jarní cibulka 1 ks, mrkev 2 - 3 ks, řapíkatý celer dle chuti, pórek 1/2 ks, petrželka dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, česnek 2 stroužky, bazalka, oregano, tymián dle chuti, tmavý toustový chléb z předešlého dne na zahuštění, sekaná sterilovaná rajčata 400 g, bazalka dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, naložená krájená kapie 2 lžíce, cherry rajčátka 2 - 4 ks, skořice špetička, italské těstoviny dle chuti

Příprava

Dnes jsem zrovna myslela na to, jak vlastně vzniká u nás někdy recept, aniž bych o něm večer přemýšlela. Dumala jsem dopoledne, co a jak uvařit, aby to nebyla zase jen sekaná nebo zase jen karbanátky. Takže jsem si vyndala zeleninu "CDD", koření a tvořila jsem. Ještě mě napadla šťáva z rajčat pod maso se špetičkou skořice, kapií a bazalkou. Vznikla tak výborná chuť sosu a maso se zeleninou pěkně všechny chutě propojilo. Takže jsem vlastně opravdu dnes jen čarovala a čekala, až dojde manžel a ochutná. Manžel se ptal, jak jsem to udělala, a přidával si, takže mu jistě chutnalo. Přílohou byly naše oblíbené těstoviny - " Di semola „Matriciani“ Trafilati Al Bronzo", které si manžel na dovolené vybral. Jinak i špagety a další jiné těstoviny budou výbornou přílohou.

Očištěnou a pokrájenou zeleninu (mrkev, řapíkatý celer, jarní cibulka, červená cibule, pórek a stroužky česneku) vložíme do sekáčku. Nasekáme (nameleme) nadrobno. Přidáme petrželku a nasekanou zeleninu smícháme s mletým masem. Osolíme, opepříme, okořeníme, můžeme přidat špetku chilli papričky a zahustíme toustovým chlebem. Mokrou rukou vytvoříme kuličky. Do pečící nádoby (pekáčku) nalijeme sekaná sterilovaná rajčata, přidáme pokrájené naložené kapie a ochutíme bazalkou, špetičkou skořice, solí a pepřem. Můžeme vložit i pokrájená čerstvá cherry rajčátka. Na směs rajčat a kapie vložíme masovo-zeleninové kuličky. Pečeme v rozehřáté troubě cca 25 - 30 minut. Podáváme s oblíbenými těstovinami.

2018-10-24 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI