Zeleninový bulgur s tuňákem a olivami zpět

Ingredience:
bulgur (nevařený)130 gjarní cibulka2 ksčervená paprika1 ks
žlutá paprika1 kscherry rajčátka2 hrstibazalka hrst
tuňák v olivovém oleji200 gčerné olivy2 lžícesůl dle chuti
pepř dle chuti
bulgur (nevařený) 130 g, jarní cibulka 2 ks, červená paprika 1 ks, žlutá paprika 1 ks, cherry rajčátka 2 hrsti, bazalka hrst, tuňák v olivovém oleji 200 g, černé olivy 2 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Po rodinné oslavě mi zbyla trocha tuňáku, a jelikož se mi nechtěla dělat pomazánka, tak jsem jej použila do směsi s bulgurem a ostatní zeleninou. Vyšlo z toho lehké hlavní jídlo či v případě studené varianty i možnost salátu. Jídlo je nenáročné na přípravu a v letních měsících lehké a tedy ideálním obědem či večeří.

Nejprve si uvaříme bulgur dle návodu na obalu tj., pořádně jej propláchneme horkou vodou a vaříme v osolené vroucí vodě (v poměru 1:2) cca 12-15 minut. Poté jej necháme ještě cca 5 minut dojít pod pokličkou. Mezitím si připravíme papriky, které oloupeme škrabkou na brambory a vykrojíme semínka. Papriky nakrájíme na menší kostičky. Necháme vykapat tuňáka a nasekáme si jarní cibulky, bazalku černé olivy si nakrájíme na kolečka a cherry rajčátka na čtvrtky. Pak už jen smícháme všechny ingredience dohromady tj., bulgur smícháme s nakrájenou zeleninou, tuňákem a olivami. Osolíme, opepříme a zakápneme trochou oleje, ve kterém byl naložený tuňák. Na závěr posypeme nasekanou bazalkou.

Podávat můžeme teplé, ale i studené jako salát.

2016-08-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI