Zlaté kuře s fazolkami zpět

Ingredience:
kuřecí prsa bez kůže4 kssušená slanina dle potřebymalá cibule1 ks
česnek1 stroužeksůl dle chutipepř dle chuti
máslo dle potřebyolivový olej dle potřebyfrancouzská jíška (máslo a mouka 1:1) dle potřeby
zelené fazolky dle potřeby
kuřecí prsa bez kůže 4 ks, sušená slanina dle potřeby, malá cibule 1 ks, česnek 1 stroužek, sůl dle chuti, pepř dle chuti, máslo dle potřeby, olivový olej dle potřeby, francouzská jíška (máslo a mouka 1:1) dle potřeby, zelené fazolky dle potřeby

Příprava

Dobré věci jsou většinou ty nejjednodušší. K dobrému jídlu dnes nebudete potřebovat nějak extra moc surovin.

Sušenou slaninu už nakrájenou na kostičky a zelené francouzské fazolky kupuji v Lidlu.

Chuťově mi přijdou nejlepší. Od jiných firem jsou nasekané na krátké rourky a při mrazení se do nich dostane moc vody. Chuťově jsou potom blátivé a naprosto chápu odpor některých lidí k nim. Pokud se vám podaří sehnat čerstvé, tak jedině dobře. Je jen potřeba je očistit, zbavit stopek a krátce povařit ve slané vodě.

Budete potřebovat dvě pánve i s pokličkou.

Nejprve se pusťte do masa. Na pánvi si rozpalte lžíci másla a olivový olej.

Maso okořeňte jen solí a čerstvě mletým pepřem.
Zprudka opečte z obou stran a podlijte cca 1 dcl vody a pod pokličkou duste do změknutí.

Občas podlijte menším množstvím vody a maso otočte.
Když má maso tu správnou barvu a je dobře propečené, tak ho dejte stranou a výpek zahustěte připravenou jíškou a nařeďte vodou (cca 1 dcl).

Maso vraťte zpět a nechte v teple pod pokličkou.

Na druhé pánvi si orestujte cibuli a česnek na plátky společně se slaninou.

Přidejte fazolky, trošku vody, sůl, pepř a pod pokličkou chvilku poduste. Zvláště jestli používáte ty rovnou vytažené z mrazáku.
Odklopte pokličku a už jen restujte.

Na talíři navršte fazolky, nakrájené kuřecí prso a pár lžic sosu.

Dobrou chuť!

2016-05-10 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
masa
Druh přípravydušení
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI