Znojemská hovězí pečeně zpět

Ingredience:
hovězí plec1 kgcibule2 kssádlo90 g
plnotučná hořčice2 lžícehladká nmouka20 glák z okurek150 g
nakládané okurky140 ghovězí vývar1 lpepř1 špetka
sůl1 špetka
hovězí plec 1 kg, cibule 2 ks, sádlo 90 g, plnotučná hořčice 2 lžíce, hladká nmouka 20 g, lák z okurek 150 g, nakládané okurky 140 g, hovězí vývar 1 l, pepř 1 špetka, sůl 1 špetka

Příprava

U takových receptů restuju cibuli klidně hodinu, aby byl základ dokonalý. Na taková jídla je pro mě nejdůležitější maso. Já třeba odmítám vařit dobrý omáčky z hovězího zadního. Má někdo podobnou "úchylku", jako já? Za guláš ze zadního, bych byla schopná i mučit!

Maso ze všech stran důkladně osolíme a opepříme. Někdy ho nechám vcelku, jindy nakrájim na kostky.
V kastrolu rozpálíme na vyšším plameni sádlo a maso na něm zprudka ze všech stran opečeme do zlatohnědé barvy.
Pak ho vyjmeme a dáme stranou. Plamen stáhneme pod polovinu a do kastrolu přidáme cibuli, kterou za častého míchání restujeme dohněda.
Barvu nepodceňte, ať nemáte omáčku světlou!

Přidáme hořčici a půl minuty mícháme. Plamen stáhneme na třetinu, přidáme mouku a minutu opět mícháme.
Přilijeme lák z okurek, zamícháme a přilijeme vývar.

Maso vrátíme zpět do kastrolu, přivedeme k varu, přiklopíme, plamen stáheme na minimum a dusíme 1,5-2h hodiny, zkrátka dokud není maso měkké.
Pak ho vyjmeme a dáme stranou.

Omáčku přecedíme přes jemné síto a dochutíme solí. Okurky nakrájíme na drobné kostičky, pokud je maso vcelku, nakrájíme ho na plátky, obojí přidáme do omáčky a ještě krátce prohřejeme.
Podáváme s knedlíkem nebo rýží.

2021-01-18 Hlavní chody

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlamasa
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
masa
Druh přípravyvaření
Příležitostnávštěva
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojpivo
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI