Petr Chudárek

Petr Chudárek

jméno a příjmení  Petr Chudárek
znamení panna
koníčky vaření, poker, florbal
projekty  Region na talíři
sny a cíle                               Cíl je jasný...vlastní restaurace, kde si člověk bez rezervace nesedne.                               

Vystudoval jsem Gymnázium Zlín – Lesní čtvrť, kde jsem studoval osm let. Po maturitě jsem díky svému výtvarnému nadání začal studovat Filmovou školu, v oboru Klasická animovaná tvorba, kterou jsem dokončil bakalářským titulem. Po státnicích mě oslovil kamarád, který mi nabídl práci grafika u sebe ve firmě Baltaci a.s., která v té době provozovala pětihvězdičkový hotel, tříhvězdičkový hotel, restauraci, bufet a vlastní řeznictví. Jelikož jsem chtěl jít pracovat a škola mě příliš nebavila, nabídku jsem přijal.


Odjakživa jsem se zajímal o gastronomii a díky tomu, že jsem byl přímo v centru dění, jsem si tento obor velmi zamiloval. Díky mému zaměstnavateli, který chtěl, abych věděl o provozu co nejvíc, jsem absolvoval barmanský kurz, kurz kávy a také jsem se dozvěděl mnoho o skladování piva a o jeho péči. Samotná tvorba grafiky mě příliš neuspokojovala a já byl čím dál víc lačnější po vědomostech o vedení a provozu restaurace. Začal jsem se tedy pohybovat častěji a častěji kolem kuchyně, kde mě tamní šéfkuchař, kterého si dodnes velmi vážím, dal prostor se něco naučit a později jsme společně tvořili, jídelní lístky, rautová menu a vymýšleli jsme tématické akce do restaurace.

Po třech letech praxe jsem si řekl, že se postavím na vlastní nohy a spolu se dvěma kamarády, jsme začali realizovat myšlenku o vybudování projektu a agentury zabývající se rozvojem gastronomie v regionu, který jsme nazvali Region na talíři.
 
Tento projekt vlastně vznikl díky tomu, že se pár mých kamarádů stravovalo několik let na kolejích neustále jen párkem s hořčicí a suchým chlebem. Často jsme u piva řešili, jak je vaření nebaví a jak na to není čas. Tak jsem se rozhodl jim ukázat prostřednictvím nějakých hezkých receptů, že to není žádná hrůza, ale hlavně potěšení. No a pak se na to začaly nabalovat další a další aktivity a rozmach práce se zvětšoval. Region na talíři se nezabývá jen recepty, recenzemi, produkční činností a poradenstvím v oblasti gastronomie, ale i grafickou tvorbou jídelních lístků, letáků, plakátů a veškerých materiálů pro marketing. Myslím si, že nás v této oblasti čeká ještě mnoho zajímavé práce.

I přes veškeré aktivity a úsilí je projekt Region na talíři zatím pouze spíše koníčkem, který rozvíjíme a budujeme.
 
Mým cílem není jen vybudovat úspěšnou firmu, která se zabývá problematikou v oblasti gastronomie, ale také si jednou otevřít vlastní restauraci, která bude známá svou kvalitou, bude patřit mezi vyhledávané podniky a bez rezervace si tam člověk nesedne. 

Region na talíři na facebooku

Fotogalerie
Recepty kuchaře
Francouzská paštika z krůtích jater s jeřabinami

Francouzská paštika z krůtích jater s jeřabinami

Každý zná klasický recept s brusinkami. Já mám rád jeřabiny, protože jsou chuťově velmi podobné, ale na rozdíl od brusinek, které dostanete všude, působí na Vaše hosty originálně a netradičně. 

26.4.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Pfeffer steak s omáčkou z brandy a zámeckými brambůrkami

Pfeffer steak s omáčkou z brandy a zámeckými brambůrkami

Když se řekne Pfeffer steak, neznamená to nic jiného, než pořádný kus hovězí svíčkové s vynikající pepřovou omáčkou. Viděl jsem už mnoho způsobů, jak lidé tento recept prezentují, ale podle mého názoru jsou základem tohoto jídla tři suroviny: Vyzrálý kus hovězí svíčkové, nakládaný zelený pepř a kvalitní brandy.

26.4.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Kančí ragú na červeném víně s restovanými žampiony a vanilkovo-bramborovým pyré

Kančí ragú na červeném víně s restovanými žampiony a vanilkovo-bramborovým pyré

Zvěřina je surovina, která mě opravdu baví. Jelikož mám pár kamarádů myslivců, sem tam se mi poštěstí a dostanu nějaký podíl z jejich úlovku. Tentokrát jsem měl štěstí na pořádnou porci kance, a proto i druhý recept bude z kančího.

26.4.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Kančí guláš na povidlech

Kančí guláš na povidlech

Je mnoho způsobů jak udělat dobrý guláš. Obvykle, když vařím pro sebe, dělám si pikantní základ, aby mělo jídlo pořádný říz. Dnes jsem však použil jednu z mých oblíbených variant, a sice snoubení zvěřiny se sladkými chutěmi. Zvolil jsem povidla, která výborně doplňují chuť divokého masa.

26.4.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Dančí hřbet plěný sušenými švestkami se žampionovým cappuccinem a bramborovýmmi kroketami

Dančí hřbet plěný sušenými švestkami se žampionovým cappuccinem a bramborovýmmi kroketami

Dnešní recept je tentokrát z dančího masa, ke kterému se skvěle hodí například sušené švestky.

26.4.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Kuřecí kapsa plněná sušenými rajčaty a čerstvou bazalkou se špenátovými bramborami

Kuřecí kapsa plněná sušenými rajčaty a čerstvou bazalkou se špenátovými bramborami

Tento recept nevyžaduje žádné velké kuchařské umění. Je to jednoduchý, ale velmi chutný pokrm.

10.9.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Salát z listů ledového salátu a rukoly s karamelizovanými jablky, medovo-hořčičným dipem a vlašskými ořechy

Salát z listů ledového salátu a rukoly s karamelizovanými jablky, medovo-hořčičným dipem a vlašskými ořechy

Na přání fanoušků zde dávám také recept na svůj vítězný salát z Třebíče. Vlastně tento recept vznikl docela v rychlosti a lehkém stresu, kdy mi bylo 30 minut před začátkem soutěžního duelu oznámeno, že můžeme používat pouze suroviny ze stánku a moje plány na rychlý nákup byly náhle pryč.

8.8.2014 Doba přípravy: 15 min více info
Smetanové brambory

Smetanové brambory

Je mnoho způsobů jak připravit zapečené brambory. Receptů je na internetu mnoho jako například velmi oblíbené gratinované brambory. 

7.7.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

vegetariánský recept

Tento recept je inspirován receptem mého tatínka, který vždycky přijde v neděli do kuchyně, zavře se tam na hodinu a připraví oběd pro celou rodinu. 

3.3.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Špenátová roláda s uzeným lososem

Špenátová roláda s uzeným lososem

Tento recept mě naučila moje sestra Liduška se svým přítelem Luďkem Stránským. 

10.2.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Rajčatovo-pomerančová  polévka

Rajčatovo-pomerančová polévka

Po úspěšné akci se Zdeňkem Pohlreichem jsem si řekl, že se zase na chvíli postavím za sporák a uvařím pro vás nějakou dobrotu. 

4.2.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Tatarák z kapra

Tatarák z kapra

Nevím jak u vás doma, ale u nás se nikdy nezpracuje celý kapr.

16.1.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Kapr špikovaný slaninou s čočkovo pohankovým salátem

Kapr špikovaný slaninou s čočkovo pohankovým salátem

Tradiční štědrovečerní večeře je bezesporu smažený kapr s bramborovým salátem. Lidé si nakoupí několik kaprů, a protože samozřejmě vše na Štědrý den nespotřebují, dojídají kapra s bramborovým salátem ještě 14 dní po vánocích. 

16.1.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Plněná jablka v županu s ořechovou omáčkou

Plněná jablka v županu s ořechovou omáčkou

Tento Vánoční recept znaly už i naše babičky. Na rozdíl od předchozího receptu však vyžaduje mnohem více času a péče. Mě na tom vždycky hrozně baví fakt, že veškeré základní suroviny, které potřebuji k jeho přípravě, mám z vlastní zahrádky.

20.12.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Houbový kuba

Houbový kuba

Tento tradiční vánoční recept má hlubokou historii. 

20.12.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Flambované mango se skořicovou omáčkou

Flambované mango se skořicovou omáčkou

Další vánoční recept je ve sladkém duchu. Je to můj oblíbeny dezert, který je jednoduchý, lehký a hlavně výborně chutná. Tradiční vánoční sladkosti jsou bezesporu perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky... a různé ořechové košíčky. Já bych však nerad zapomněl na ovoce, které dnes už málokdo spojuje s Vánocemi. 

9.12.2013 Doba přípravy: 15 min více info
Vánoční kaštánková polévka

Vánoční kaštánková polévka

A je to tady! Vánoční atmosféra začíná dominovat všude kolem nás a první adventní neděle je skoro za námi. 

2.12.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Kuřecí roláda plněná slaninou s omáčkou z pravých hříbků

Kuřecí roláda plněná slaninou s omáčkou z pravých hříbků

Asi jste si všimli, že mám zálibu v roládách a kapsách. Ano, prostě mě to baví vařit a je to lepší než nějaký suchý plátek schovaný pod kilem eidamu a kilem šunky. 

25.11.2013 Doba přípravy: 20 min více info
Panenka plněná švestkami s povidlovou omáčkou

Panenka plněná švestkami s povidlovou omáčkou

Tento recept není ve světě vaření žádná novinka. Plněné panenky jsou velmi populární jak u nás tak i ve světě.

22.11.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Vepřová panenka na lůžku z pečených paprik

Vepřová panenka na lůžku z pečených paprik

Tento recept musí nadchnout všechny milovníky mas a pečené zeleniny.

8.11.2013 Doba přípravy: 20 min více info
Kotletky s cibulovo-jablečným ragú

Kotletky s cibulovo-jablečným ragú

Dnes jsem měl doma dilema, co si udělám na oběd. Venku bylo takové to klasické podzimní počasí - šero, chladno a vzduchem byla cítit vůně dřeva. 

8.11.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Karamelizované pomeranče s jablky

Karamelizované pomeranče s jablky

Připravte si rychlý, jednoduchý a velice chutný dezert z karamelizovaných pomerančů a jablek.

28.10.2013 Doba přípravy: 20 min více info
Vepřová panenka v kabátku ze schwarzwaldské šunky

Vepřová panenka v kabátku ze schwarzwaldské šunky

Kabátek ze schwarzwaldské šunky nesmí rozohodně chybět.

22.10.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Kuřecí roláda plněná slaninou a cibulkou

Kuřecí roláda plněná slaninou a cibulkou

Podáváné s bramborovo-mrkvovým pyré v kabátku z grilované cukety. No nedejte si!

22.10.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Toskánská cibulačka

Toskánská cibulačka

Podávat s opečenými tousty se sýrem....

22.10.2013 Doba přípravy: 45 min více info
Kuře v marinádě

Kuře v marinádě

Taková malá zdravá rychlovka, která se hodí třeba na večeři ve dvou. Můžete doladit třeba lahví dobrého vína.

22.10.2013 Doba přípravy: 60 min více info
Dýňový cheesecake

Dýňový cheesecake

Máte rádi cheesecake? Vyzkoušejte tento recept, kde klasický cheesecake,do kterého přidáte dýni. Opravdu chutná skvěle.

22.10.2013 Doba přípravy: 60 min více info
Hovězí guláš s domácími bramboráčky

Hovězí guláš s domácími bramboráčky

Guláš je vždycky nejlepší hezky odležený druhý nebo třetí den. Podávejte s tenkými kolečky cibule, cítíte to taky?

22.10.2013 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Grilované vepřové kotlety

Grilované vepřové kotlety

Jednoduchý recept na kterém si zajisté pochutnáte a vůně tymiánu zvedne ze židle i sousedy.

22.10.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Domácí gnocchi s omáčkou arrabbiata

Domácí gnocchi s omáčkou arrabbiata

Kdo by odolal domacím nokům s oprazenou slaninkou?

22.10.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Rajčatový quiche

Rajčatový quiche

Vynikající koláč s ricottou, cherry rajčátky a parmazánem.

22.10.2013 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Loukoumades

Loukoumades

Pokud milujete sladké, vyzkoušejte tento recept na tradiční řecký dezert Loukoumades.

22.10.2013 Doba přípravy: 60 min více info
Rajčatová polévka s pistáciemi

Rajčatová polévka s pistáciemi

Servírujeme s pistáciemi, parmazánem a nočkem ricotty....

22.10.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Domácí máslo

Domácí máslo

Domácí máslo, jednoduchá záležitost, která chutí osloví. Začněme si vychutnávat chutě tak, jak mají být.

22.10.2013 Doba přípravy: 20 min více info
Kuřecí roládka Saltim Bocca

Kuřecí roládka Saltim Bocca

Připravte si kuřecí roládu plněnou čerstvými lístky bazalky a k tomu jako přílohu si upečte skvělý dýňový muffin.

22.10.2013 Doba přípravy: 60 min více info
Borůvkové Cappuccino s vanilkovou zmrzlinou

Borůvkové Cappuccino s vanilkovou zmrzlinou

Máte rádi cappuccino, vyzkoušejte recept na capppuccino se zmrzlinou, které je netradičně servírováno v hlubokém talíři.

22.10.2013 Doba přípravy: 15 min více info
Krémové rizoto s liškami

Krémové rizoto s liškami

Jakékoliv rizoto z čerstvých hub musí potěšit nejen milovníky houbových jídel, ale i ty, kteří si chtějí vychutnát takové pravé "lesní" aroma.

22.10.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Rizoto z dýně Hokaido

Rizoto z dýně Hokaido

Tohle rizoto dokazuje, že v jednoduchosti jídla a jeho vychucení je ta pravá kulinářská krása.

22.10.2013 Doba přípravy: 30 min více info
Dýňová polévka

Dýňová polévka

vegetariánský recept

Nejen svítící strašidla na verandě....ale i doma to voní tradičně dýní.

22.10.2013 Doba přípravy: 60 min více info
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Podzimní předkrm....

22.10.2013 Doba přípravy: 20 min více info
Steak ze srnčí kýty

Steak ze srnčí kýty

Dneska přidávám recept, který jsme s přítelkyní připravovali na dnešní oběd. Tak nějak nás popadla kulinářská slina a vzhledem k tomu, že máme rádi netradiční recepty, chceme se s vámi o tuto dobrotu podělit.

22.10.2013 Doba přípravy: 45 min více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI