jméno a příjmení | Václav Spal |
znamení | střelec |
koníčky | cestování, chov psů, vaření, práce kolem domu a zahrady |
motto | "Žij každý den tak, jako by byl poslední." |
sny a cíle | Jakožto realista moc nesním a cíle? Žít spokojený a plnohodnotný život. |
I když jsem velký žrout a mlsoun, vařit jsem začal teprve asi tak před 6 - 7 roky. A ono to šlo a začalo mě to i bavit. A tak jsem se pustil i do pečení - a taky to vyšlo. Rád zkouším nové věci, takže když najdu recept, který mě zaujme, hned ho vyzkouším. Mám rád jak českou tak mezinárodní kuchyni. Nejradši mám však hovězí (hlavně steaky) a plody moře.
Doufám, že Vás nějakým ze svých receptů budu třeba trošku inspirovat a těším se na Vaši přízeň.
Málo těsta a lahodná chuť krému spolu s malinami dodá tomuto moučníku punc nevšednosti.
Podzim, jablka dozrávají. Tak co třeba udělat výborný šťavnatý dort?
Kombinace švestek a máku je prostě vynikající. Tak proč ne třeba maková roláda se švestkami.
Tvaroh, mák, povidla - vše co mám rád na jednom místě. Tento koláč je super v tom, že každý si v něm najde ten svůj oblíbený kousek.
Je období zrání rajčat. Pokud jich máte nadúrodu jako já, vyzkoušejte tento neobvyklý pikantní recept.
Kávová příchuť těsta, sladká chuť sýru a hořká chuť kakaa - vše se prolne v jednom soustu - kdo by takové kombinaci odolal.
Kombinace višní tvarohu a čokolády - kdo by odolal? Spolu s dobrou kávou jsou řezy ideálním pohoštěním pro vaši návštěvu.
Dnes vám ukážu, jak lze povýšit sekanou zase o level výš. Zkuste ji zabalit do listového těsta, posypat semínky či oblíbeným kořením a upéct.
Tento recept je sice pracnější, ale výsledek předčí vaše očekávání.
Ochutnáte rajčata tak, jako nikdy a pochopíte, proč se jim říká rajská jablíčka
Chcete pro svoji návštěvu připravit originální jednohubky? Vyzkoušejte tyto z listového těsta.
Velmi chutná varianta pizzy s vysokým obsahem bílkovin, sacharidů, bohatá na selen, fosfor, zinek, železo, hořčík a vitaminy A, B, D a E.
Tento guláš je opravdu vynikající. Chuť zvěřiny je výjimečně jemná a delikátní.
Když vás honí mlsná a nechcete přibrat, zkuste toto zdravé mlsání.
Zdravý recept bez mouky a cukru, a přitom je roláda opravdu vynikající.
Exotická chuť grilovaného lososa, která vás nadchne.
Návyková verze české klasiky - smaženého květáku. Jistě si tento recept zamilujete, tak jako já.
Maso z bizona je jako by kombinace hovězího masa a divočiny. Jemné maso s příchutí divočiny. Tuto chuť umocníme divokým kořením.
Nadýchaný piškot, šlehačka, čokoláda a višně marinované v brandy - co k tomu ještě dodat.
Polévka velmi jemné chuti, která se Vám rozvine na patře. Polévka do zimní nepohody - zahřeje na těle a pohladí na duši.
Dezert s netradičním krémem s brambor, který jistě překvapí svojí vynikající chutí každou návštěvu.
Krásné teplé počasí vybízí dát si vychlazený drink. A pokud je právě čas dozrávání broskví jako teď tak proč to nezkombinovat.
Ořechy, čokoláda a třešně - kombinace, pro kterou se vraždí. A navíc je tento koláč bez mouky.
Bazalka na sladko? Žádný problém, v kombinaci s malinami luxusní záležitost.
Tento recept se za účasti trpělivosti vždy odmění lahodnou chutí. Zapneme pomalý hrnec a táhneme, táhneme, však víme, co je pro ty nejlepší vývary třeba, no ne?
Hustá omáčka s jemnou chutí vhodná k pořádnému kusu masa.
Úžasná chuť kořeněné, lehce pálivé rýže a sladkého manga. Kdo nezkusí, neuvěří té rafinované chuti.
Vynikající zimní polévka, která vás v chladném počasí zaručeně zahřeje.
Pikantní pokrm, který klidně nahradí i "tatarák".
Základem úspěchu je vařit dlouho a pomalu - to je tajemství úspěchu.
Měkké a nadýchané knedlíčky určitě ocení celá rodina.
Není to jen dospělácká verze známého jídla, ale luxusní pokrm kterému neodoláte.
Pokud rádi experimentujete, určitě vyzkoušejte tento salát z čočky se šťávou z limetky, který je skvělý jako lehký oběd či večeře.
Můžete si dát, jak čerstvou hrušku nebo si sní v kuchyni chutně zatancovat, volba je na vás. Já volím variantu dvě a myslím, že se vyplatilo.
Je sezona dýní, tak proč toho nevyužít a neudělat si výbornou polévku. Tentokrát z dýně muškátové.
Žemlovka je jídlo, které buď milujete nebo nenávidíte. Všimli jste si v diskuzích, že jsou buďto příznivci nebo skalní odpůrci a nic mezi tím? Tuto jsem dělal z vánočky, doufám, že si pochutnáte!
Je podzim - sezona kaštanů, tak si uvařme výbornou polévku, která nás zahřeje i nasytí. A navíc má delikátní chuť.
Co Čech, to jiný recept na svíčkovou. Tento je trochu pracnější, ale opravdu vynikající.
Vepřové nudličky v kombinaci s dobrým plísňovým sýrem a kvalitním Vermutem, může obyčejné jídlo změnit v originální delikatesu.
Kachní maso v kombinaci s medem a limetkou je vynikající. Pokud máte rádi sladkokyselé chutě, určitě si přijdete na své. Tenhle recept musí chytit každého, to snad ani nejde jinak.
Kralík na černo. Je to recept, který je docela žádaný nejen proto, že králičí maso je dietní, ale protože tento recept na kořenové zelenině lidé milují. Doufám, že vám bude zrovna podle toho mého receptu chutnat.
Je podzim, sezona jablek, tak zkuste tento výborný dortík.
Je právě sezona jablek a máku. Tak proč to nespojit dohromady.
Ve chladných dnech Vás jistě zahřeje polévka z dýně, která je jako každý rok podzimním hitem....
Šťavnaté a měkké plátky masa jsou tak výborné, že nepotřebujete žádnou omáčku.
Na první pohled zvláštní kombinace, která vás ve finále nadchne....
Lehký, pikantní, hodící se nejlépe ke grilovanému masu či rybě.
Věděli jste, že si můžete připravit marmeládu i v domácí pekárně? Ano, jde to, tak to zkuste.
Jednoduchá příprava, vynikající výsledek. Z divokých ostružin proto, že mají daleko výraznější chuť než zahradní.
Čas grilování - ideální chvíle připravit si lososa.
Pokud chcete oslnit návštěvu, určitě vyzkoušejte tento recept.
Pracnější varianta, ale výsledek stojí za to.
Konečně rostou, tak s chutí na ně.
Skvělý tip na lehkou večeři, nebo teplý moučník.
Připomeňme si úžasné chvíle dovolené někde v tropickém ráji.
Třešně s čokoládou - neodolatelné spojení. A tento dezert má oboje.
Máte rádi palačinky a zkusili jste je již na slaný způsob? Neváhejte a rozhodně vyzkoušejte.
Superrychlá pikantní příloha. A přitom velmi chutná. Nejlepší je k masu.
V české gastronomii se stále více objevuje kozí sýr, který představuje výtečnou delikatesu....
Bábovka, která příjemně voní po vlašských ořechách....
Pomalu, ale jistě přichází čas grilování, a tady je jeden z nápadů, co připravit.
Není nic jednoduššího, než dát všechny suroviny do jednoho pekáčku a zapéct.
Připravte své návštěvě lahodné řezy s kokosovým krémem, které krásně vypadají a skvěle chutnají.
Trochu jiný, než jsme zvyklí, ale přesto dobrý....
Lahodné knedlíčky s mozaikou ze špenátu, které výborně chutnají.
Do rýže se dá zabalit všelicos. Fantazii se meze nekladou. Syrová ryba musí ale být bezpodmínečně čerstvá.
Šťavnaté závitky z hovězí roštěné....kdo by odolal?
Pokud budete chtít slavnostnější jídlo, nabízím tuto skvělou kombinaci, která zase není až tak náročná na práci a skvěle chutná.
Pořádný, hutný dort pro správné chlapy (ale i ženy).
Pomeranč se šalvějí se skvěle doplňují a udělají z obyčejné ryby neobyčejnou.
Jednoduchá a rychlá pomazánka s luxusní chutí a vůní kopru....
Dezert, který nejen krásně vypadá, ale především skvěle chutná.
Zelenina zůstane v rizotu krásně křupavá....věřím, že si opravdu pochutnáte.
Inspirujte se tímto receptem a zapečte si šmakouna s bramborami a zeleninou. Komu hned na poprvé šmakoun nechutnal, zkuste tento recept a uvidíte, že si ho zamilujete.
Výborná pomazánka pro celou rodinu....
Křupavý pstruh s chutí křenu, neodolatelná kombinace.
Jarní polévka z nasbíraných květů a lístků....
Šťavnatá kachna s netradiční omáčkou....
Měl jsem problém s čokoládou na dortech. Je mnoho možností - rozehřát čokoládu s máslem, 100%ním tukem atd. Vždy ale po ztuhnutí se dort špatně krájel. Čokoláda praskala, a pokud byla ve vyšší vrstvě, tak šla i špatně krájet. A teď jsem se dozvěděl výbornou vychytávku.
Rychlá a jednoduchá večeře, která chutná skoro každému.
Nejlepší je směs lesního ovoce....
Kdo si chce ulehčit práci, připraví si těsto v domácí pekárně....
Každý se ho bojí, a přitom je to tak snadné! Předpokladem úspěchu jsou přesné hodinky a dodržení postupu.
Zní to prapodivně, ale je to výborné. Tu chuť si zamilujete.
Stačí tři ingredience a lahodná pochoutka s vůní a chutí čerstvého zázvoru je na světě.
Milujete lívance, ale nechce se Vám připravovat těsto? Zkuste si usnadnit práci a připravit si těsto na lívance v domácí pekárně.
Provoněná zvěřina na víně....
Zajímavá a netradiční omáčka s kávou, která vás překvapí svou chutí.
Caprese trošku jinak, ale pořád chutně.
Citronová poleva dodá řezům ten správný říz....
Dezert s nezvyklou náplní z červeného vína zachutná jistě každému a nemusí být zrovna milovníkem vína.
Kdo by odolal kachničce, řekněte, kdo?
Francouzská marináda je na rybu jako dělaná.
Velikost jednotlivých kousků záleží na vás - mohou být větší jako minidortíky nebo malé jako cukroví.
Upečte si vynikající čokoládový dort, který si může každý dozdobit dle své chuti a vlastní fantazie.
Máte rádi linecké cukroví? Zkuste použít linecké těsto a připravit si něj skvělý dezert v podobě plněných košíčků.
Dort nejlépe chutná pěkně vychlazený.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI