Dominika R. Scholzová

Dominika R. Scholzová zpět

jméno a příjmení Dominika R. Scholzová
znamení                blíženec
koníčky

Už jako malá holka jsem podlehla kouzlu fotografie a svět fotografování se pro mě stal asi tím hlavním koníčkem a inspirací. Největší zálibu jsem našla ve focení přírody a mého psa, který byl vždy věrným modelem.  Ale postupem času jsem se zamilovala i do fotografování lidí a v neposlední řadě také jídla.

sny a cíle

Mým nejaktuálnějším cílem je úspěšně dokončit magisterské studium a získat vysněnou práci. A sny? Těch by bylo! … mít krásný útulný domeček, kde bych měla zahrádku a kolem by pobíhali dva psi. A hlavně toužím po tom mít malou kavárničku, kde by se mimo jiné podávali i smoothie, fresh sandwiche a lidé by tam s oblibou chodili na brunch. Ach!

Blog je jako miminko. Každý kdo je blogerem, tak asi tuší o čem mluvím!

Příběh toho mého, začal v úterý 14. ledna 2014.  Dostala jsem nápad vytvořit si malý projekt s názvem 365 dní. Denně jsem zveřejňovala fotky související se zážitky z každého nového dne. Fotografie momentů, které se v tom dni přihodily, míst, která jsem navštívila a všeho ostatního, co mě inspirovalo. Od toho se také odvíjí název blogu Pieces of my world.

Když se blížily první narozeniny blogu, uvažovala jsem, jakým směrem budu v psaní pokračovat. A jelikož mnoho příspěvků na blogu souviselo s jídlem, rozhodla jsem se pokračovat v psaní nyní food & lifestyle blogu. Dalo by se vlastně říct, že v podobě jakou má teď funguje až od ledna 2015, protože jsem ho do té doby nikde veřejně neprezentovala.

Na blogu se zaměřuji na nejrůznější recepty pokrmů i nápojů. Mimochodem velmi ráda peču! Čtenář zde také může najít sekci, ve které se objevují recenze na mnou navštívené restaurace včetně fotografií pokrmů a prostorů, ve kterých se restaurace nachází. Dále pak články o mém životě, zážitcích a zkušenostech. Nově jsem se také začala věnovat natáčení videím na YouTube, které mě moc baví.

Vždy mě zahřeje u srdce každý milý komentář, že recept někomu velmi chutnal nebo že ho fotky nadchly. Právě takové momenty mě naplňují energií. Jsou to chvíle, kdy si říkám, že hodiny nad vytvářením designu blogu a upravováním fotek stály za to! A psaní mě pak baví čím dál víc.

Fotogalerie
Recepty kuchaře
Vánočka s naloženými rozinkami (náš rodinný recept)

Vánočka s naloženými rozinkami (náš rodinný recept)

Moji milí, dneska se s vámi podělím o náš rodinný recept, který jsme s mamkou našly na ušmudlaném papíru, který měl otrhané kraje a ležel vzadu naší knihy s recepty. Je na něm prostě krásně vidět, že ho máme doma už velmi dlouho.

11.12.2018 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Špaldové bagety se sušenými rajčaty

Špaldové bagety se sušenými rajčaty

Poslední dobou jsem se zase dala do pečení a popravdě mi to i docela chybělo. Ten rozdíl chutí mezi kupovaným pečivem a čerstvou bagetkou kterou zrovna vytáhnete z trouby je prostě znát. A ta vůně v bytě, ach!

2.5.2018 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Česnekový pizza chleba

Česnekový pizza chleba

Tento recept na pizza chleba je tak trochu Lubova parketa, ale už jsem ho okoukala a vždy jsme ho připravovali spolu. Pizzu máme oba dva moc rádi a toto je taková odlehčená varianta k pivu či vínu. Žádný sýr ani rajčatové pyré.

17.4.2018 Doba přípravy: 60 min více info
Brokolicový krém se smetanou a krutony

Brokolicový krém se smetanou a krutony

Zeleninové krémy jsou vděčné hlavně tehdy, když nemáte moc času na přípravu oběda. 

17.4.2018 Doba přípravy: 30 min více info
Mandlové palačinky se švestkami

Mandlové palačinky se švestkami

Já na palačinky moc nejsem, teda ne že by mi nechutnaly, ale nemívám na ně často chuť. A když už, tak je to co říct. Nedávno jsem došla domu z práce o něco dřív než obvykle, to znamená před třetí hodinou a dostala jsem šílenou chuť na něco sladkého.

Otevřela jsem ledničku a nic. Otevřela jsem šuplík s dobrotami a nic. Otevřela jsem šuplík s moukami a hle. Vykoukl na mě zbytek šachorové mouky, který si doslova říkal o to, abych si z něj něco ukuchtila.

Nakonec jsem ještě jednou nakoukla do ledničky a našla jsem zavařené švestky od mojí babičky, tak jsem si řekla, že to bude ideální kombinace.

Šachor se schovává za mnoho jmen, nejčastěji chufa, zemní mandle nebo také tygří ořechy. Mouka se vyrábí z podzemních hlízek, které mají lahodnou lehce nasládlou mandlovo-lískooříškovou chuť a vzhledově připomínají seschlé lískové oříšky. Šachorová mouka chuťově zcela nahradí mleté ořechy, proto ji tedy ocení i alergici na ořechy, kteří ji mohou využít jako náhražku. Jedná se o přirozeně bezlepkovou plodinu.

26.3.2018 Doba přípravy: 30 min více info
Vejce do skla se slaninou

Vejce do skla se slaninou

Jestli bych mohla něco snídat klidně i 3x týdně a vůbec by mi to nevadilo, tak jsou to vajíčka. Míchaná nebo ztracená v ideálním případě, ale vařená na chleba bych taky ocenila. Teď jsem si oblíbila vejce do skla. A nebojte, není to žádná věda a vypadá to opravdu pěkně. 

Vejce do skla je jednoduchá a hezky vypadající snídaně. 

6.3.2018 Doba přípravy: 10 min více info
Buchtičky s krémem

Buchtičky s krémem

Buchtičky s krémem! Při tomhle se mi okamžitě vybaví školní jídelna na gymplu.

Pro mnohé může spojení názvu jídla a následné dodání "ve školní jídelně" evokovat nepěkné vzpomínky, ale pro mě je to opak! Chodila jsem na osmileté gymnázium a po celé studium jsem měla obědy ve školní jídelně. Musím říct, že mi tam chutnalo. Jasně, všude se najde nějaké neoblíbené jídlo, jako třeba boršč nebo kulajda (mám husí kůži), ale jinak si myslím, že jsme si nemohli stěžovat.

Ne, že bychom doma buchtičky s krémem nedělali, ale my si na sladké obědy nikdy nepotrpěli. Ani vlastně na sladké snídaně. Jsme rodina, kde je sladké jako palačinky, lívance, pudink a vdolky, považováno za dezert a ne za jídlo, které si dáte na oběd. Takové bavorské vdolečky uměli v té naší jídelně taky skvělé. Nicméně jsem z toho byla vždycky přeslazená a doma to dojídala rohlíkem se šunkou. Fakt!

Můj přítel by si mohl s mým taťkou podat ruce, to jsou jediní dva členové, kteří sem tam pronesou: "Ty jo holky a nedáme si dneska palačinky nebo víte co? Dlouho jsme neměli buchtičky s krémem!" přeloženo "Holky, musíte udělat palačinky nebo buchtičky s krémem k obědu!".

A tak co bychom pro ty naše lásky neudělali. O víkendu byly buchtičky s krémem.

23.2.2018 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Teplý cizrnový salát s tofu

Teplý cizrnový salát s tofu

Dneska jsem po dlouhé době dlouze přemýšlela nad tím, jak dnešní recept pojmenovat. Zda teplý cizrnový salát, teplá zeleninová směs, zeleninová pánev či co dům dal.

15.2.2018 Doba přípravy: 45 min více info
Lososová pomazánka s lučinou

Lososová pomazánka s lučinou

Dnes je sice pátek, ale já osobně jsem měla malou sobotu. 

Poslední měsíc mě alespoň 3x do týdne bolí hlava a jsem náladová. Psaní diplomové práce si vybírá svou daň a vnitřní stres je potvora. Tak jsem si říkala, že je třeba ubrat a trochu si oddechnout. 

A tak jsem si ráno přispala a udělal jsem si na snídani opravdu luxusní pomazánku s lučinou. 

Já osobně mám lučinu moc ráda, jsem schopná si ulomit půlku kostičky a sníst ji jen tak, na chuť.

Perfektní na ní je, že je skvělá i na sladko, ale o tom zase příště.

Ingredience dnes píši úmyslně bez gramáže, sami uvidíte nejlépe, jaké množství vám bude vyhovovat.

5.2.2018 Doba přípravy: 10 min více info
Vánoční vaječný koňak

Vánoční vaječný koňak

Vaječný koňak je nápoj, bez kterého si nedokážu představit Vánoce. U nás doma je to vlastně dezert po štědrovečerní večeři.

Je to sice ohromně sladké, ale hříšně dobré. Já osobně mám raději ostřejší, moje sestra naopak slabší koňak, ale můžeme se po něm utlouct obě.

15.12.2017 Doba přípravy: 10 min více info
Mandlové rumové kuličky

Mandlové rumové kuličky

Last minute cukroví jsou u nás jednoznačně rumové kuličky, protože jsou rychlé a děláme je prakticky ze zbytků, co nám zbylo z pečení. Zníí to možná zvláštně, ale je to tak. Zbyteček mandlí, piškotů, trocha rumu a je na světě nejoblíbenější cukroví mého taťky a přítele. Ale na vanilkové rohlíčky nic nemá!

15.12.2017 Doba přípravy: 20 min více info
Domácí zeleninové chipsy

Domácí zeleninové chipsy

Dneska pro vás mám skvělý recept, který se mi u každého strávníka osvědčil a nemá ani na kupované zeleninové chipsy, které nejsou zrovna nejlevnější! Jedná se o pokrm vhodný na párty, Silvestra či jen tak k televizi na křoupání.

28.11.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Nakládaný sýr s cibulkou a kapary

Nakládaný sýr s cibulkou a kapary

Miluji čerstvý sýr. Máme to štěstí, že nedaleko od nás je malá farma, ze které bereme kravský sýr a korbáčiky. Korbáčiky většinou nevydrží do druhého dne, ale ten čerstvý kravský sýr si většinou nakládáme. Tedy pokud si ho jen tak neosolíme k dobrému vínu.

22.11.2017 Doba přípravy: 10 min více info
Tvarůžkový tataráček

Tvarůžkový tataráček

U nás doma máme moc rádi tvarůžky. Naložené v pivní marinádě, tvarůžkový tataráček, jen tak na chleba s máslem a nebo nejlépe zapečené v bramboráku. 

Dneska pro vás mám recept na ten tataráček nebo pomazánku chcete-li. 

Receptů na tuto variantu je mnoho, mně však chutná tento, je jemný a hodí se jak na opečenou topinku tak jen k zelenině či k rustikální bagetě.

8.11.2017 Doba přípravy: 10 min více info
Česneková polévka s pošírovaným vejcem

Česneková polévka s pošírovaným vejcem

Můj tip na geniální česnečku je ten, že pokud někdy doma vaříte vepřová kolena, vývar z nich vám poslouží jako ten nejlepší základ na česnekovou polévku. U nás doma se často dělá takzvaně kotlíkové maso, kdy se vaří vepřové koleno, játra či ledvinky spolu s cibulí, česnekem, novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Následně ten silný vývar uchováváme v mrazáku a používáme ho jako základ česnečky!

8.11.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Domácí semínkový chleba s chia

Domácí semínkový chleba s chia

Snad asi nikdy jsem vám nenapsala hrnkový recept, ale když jsem hledala na internetu inspiraci na bezlepkový chleba, nejvíc mě oslovil recept od Janči z blogu Cukrfree. A zároveň mi přišlo používat hrnek jako odměrku velmi praktické. Pravda, že i moje mamka má v kuchařce spoustu receptů, kde se k odměření používají hrnečky a aspoň nemusím umývat váhu, že jo.

17.10.2017 Doba přípravy: 90 min více info
Bezlepkové semínkové krekry s chia semínky

Bezlepkové semínkové krekry s chia semínky

Velmi dlouho jsem se chystala na přípravu semínkového chleba nebo krekrů a konečně jsem se k tomu dopracovala a na to, že to byl první pokus, tak musím říct, že je to dobrota.

Dle chuti můžete přidat sušenou petržel, libeček nebo medvědí česnek.

21.9.2017 Doba přípravy: 45 min více info
Smetanové špagety se žampiony a sýrem Gran Moravia

Smetanové špagety se žampiony a sýrem Gran Moravia

vegetariánský recept

Špagety, smetana a tvrdý výrazný sýr...takhle začíná popis ideálních ingrediencí pro chutné smetanové špagety. S kuřecím masem nebo bez, vždycky se po nich u nás doma jen zapráší.

24.5.2017 Doba přípravy: 20 min více info
Jáhly se sušenými rajčaty a černými olivami

Jáhly se sušenými rajčaty a černými olivami

veganský recept

Poslední týdny jsme si u nás doma oblíbili s přítelem obědy, kde jsou hlavními ingrediencemi buď jáhly a nebo pohanka. Ta jídla se nám tak zalíbila, že pokaždé zkoušíme různé varianty. Dnešní recept je jediný, který jsem ubránila na focení před tím, než padl za vlast.

26.4.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Vepřové pečené maso v pita chlebu

Vepřové pečené maso v pita chlebu

To je tak, když vám zbyde od sobotního oběda pečené maso... Nám konkrétně zbyla pečená žebra a tak jsme přemýšleli, na jaký způsob si je dáme následující den k obědu. Nakonec vyhrála verze "něco jako gyros" a žebra jsme obrali a vychutnali si je v pita chlebu spolu se zeleninou a česnekovým dresingem.

15.2.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Dýňovo-mrkvový krém se smetanou a skořicí

Dýňovo-mrkvový krém se smetanou a skořicí

Dýně je oblíbená nejen jako podzimní dekorace, ale také jako potravina.

Má vysoký obsah vody, spoustu vlákniny a je údajně skvělá při hubnutí. Dýně vám po fyzické námaze pomůže dobít energii ještě lépe než tradičně doporučující se banán.

Šálek uvařené dýně pokryje více než 200% doporučeného denního příjmu vitaminů. Vitamin A zlepšuje zrak, zejména za špatného osvětlení, brání vzniku rakoviny a prospívá zdraví kůže. K tomu přidejte vitamíny C, D a E, vápník, hořčík a želeno.

Dýně Hokaido se navíc nemusí loupat, protože slupka při tepelné úpravě krásně změkne. Zrovna dneska jsem dýni zpracovávala poprvé. Zvolila jsem právě Hokaido a dala mi dost zabrat, nečekala jsem, že půjde i mým božím profi nožem tak těžko rozkrájet. Ale jakmile jsem ji naporcovala, cítila jsem úžasnou kombinaci vůní mrkve a zralého manga… prostě sladkou a příjemně jemnou vůni. Potom jsem z ní připravovala polévku a jednu půlku jsem schovala na pyré, které použiji na dýňový chlebíček….

2.12.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Pečená dýňová semínka

Pečená dýňová semínka

Proč je dýně tak oblíbená? Nejen že prostě rozkošná, ale také je ohromně zdravá!

Vydlabaná semínka je škoda vyhodit. Jsou plná vitaminů a minerálů, snižují cholesterol. Zároveň slouží jako vynikající zdroj vlákniny. Hrst dýňových semínek vám doslova zlepší náladu!

4.11.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Tatarák z lososa

Tatarák z lososa

Jsem závislák na tataráku, miluju hovězí tatarák, lososový tatarák a dokonce i tvarůžkový...

Obecně zbožňuji syrové ryby. Tento pokrm bych mohla jíst každý týden a vůbec bych se nezlobila.

A jak si jeden takový tataráček z lososa připravit? Je to velmi jednoduché.

4.10.2016 Doba přípravy: 10 min více info
Špagety s královskou slaninou

Špagety s královskou slaninou

Asi všichni dobře známe slavný a mimochodem naprosto dokonalý recept na špagety Carbonara! Já osobně tyto špagety miluju a mohla bych se po nich utlouct. Do receptu patří však pouze žloutky a co pak s těmi zbylými bílky? Nebo když si s oblibou děláváme tatarák, do kterého také patří pouze žloutek? 

Je tolik receptů, díky kterým vám v lednici zůstane sám a opuštěn pan bílek a tak jsme jednou v rámci likvidace bílku udělali tyto odlehčené špagety (když přimhouříte oči nad onou slaninou).

23.6.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Tapioka pudink s kaki

Tapioka pudink s kaki

Pokud máte rádi sladké snídaně, tohle je recept právě pro vás. 
Asi znáte různé varianty chia pudinků, ale toto je něco nového, tedy alespoň pro mě.
Můj oblíbený chia pudink je například s kokosem a ořechy. 
 
Tapioka perly jsou pro mě nová potravina. Tapioka je škrob získaný z kořene manioku. Z tapioky připravíte lahodný pudink, kaši pro děti nebo bezlepkové pečivo. Ale můžete je používat i jako zahušťovadlo do polévek. Tapioka perly mají velmi příznivé účinky při potížích s trávením. Neobsahují lepek a proto mohou být součástí bezlepkové diety. Produkty z tapioky jsou poměrně kalorické, ale nasytí vás na delší dobu a v kombinaci s například kokosovým mlékem nezatíží vaše trávení.
25.2.2016 Doba přípravy: 15 min více info
Cizrnový hummus

Cizrnový hummus

Do originálního receptu na hummus patří sezamová pasta tahini, ale jak jste si mohli všimnout, já ji doma nemám a tak s oblibou přidávám směs sezamu a lněných semínek.

25.2.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Jahodové smoothie

Jahodové smoothie

Zítra je Valentýn a tak jsem pro vás vymyslela smoothie pro dva v růžových, zamilovaných tónech.

25.2.2016 Doba přípravy: 10 min více info
Horká čokoláda se skořicí a šlehačkou

Horká čokoláda se skořicí a šlehačkou

Konečně nám o víkendu trochu nasněžilo a tak je ten správný čas na pořádný hrnek horké hořké čokolády s pořádnou dávkou šlehačky a kopou skořice!

Možná se nyní pozastavíte nad řádky viz výše, ale opravdu u nás na horách v Jeseníkách celý víkend chumelilo a já jsem měla aspoň na chvilku před návratem do Olomouce pocit, že je zima opravdu přišla.

Každý den jsme vzali psy a šli jsme se projít do lesa, kde vám pod botami křupal čerstvě nasněžený sníh. Hafani na louce v závějích sněhu řádili o sto šest a my jsme s nimi běhali na louce jako malé děti.

A co je ideální po příchodu z takové procházky?

Dát si hrnek horké čokolády, zachumlat se pod deku a pustit si něco v televizi, nebo se začíst do příjemné knížky.

29.1.2016 Doba přípravy: 10 min více info
Teplý jablečný mošt / jablečný čaj

Teplý jablečný mošt / jablečný čaj

Dneska se ráno opravdu ochladilo a tak byl čas vytáhnout z rukávu tipy a triky co se týče teplých nápojů. Šiknou se po každé podzimní procházce a zahřejí vám nejen ruce od horkého hrnku, ale hlavně bříško.
Dnešní recept je ideálí, když se chystáte dělat podzimní koláč, apple pie nebo štrúdl a na stole vám zbyde miska slupek z jablek, která by putovala do koše. Ale dneska pro vás mám tip, jak tyto slupky využít.

22.12.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Pečené krevety v medové marinádě

Pečené krevety v medové marinádě

Krevety, mňam!
Nikdy nezapomenu, jaké bylo mé první ochutnání krevet.
Od malinka jsme jezdili s rodiči na dovolené do Chorvatska a můj taťka miluje mořské plody. Vždycky si dával pizzu s mořskými plody nebo rybí talíř. Pamatuju si, jak mi dal ochutnat krevetu a já radostně křoupala a křoupala a křoupala, až mi to přišlo divný a pak se začal smát, že mi zapomněl říct, že ji musím oloupat.
No, naštěstí mě tento zážitek od krevet neodradil a zbožňuji je! Nikdy jsem nepropadla těm malým koktejlovým co se prodávájí mražené, zkusila jsem je jednou na bylinkovém másle a bílém víně s těstovinami a nebyl to moc dobrý kulinářský zážitek. 
Preferuji tyto chlazené, které si doma namarinuji a upeču či ugriluji 
18.11.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Broskvová snídaně s brusinkami

Broskvová snídaně s brusinkami

Snídaně do postele se mi v posledních týdnech dařilo praktikovat skoro denně, a to hlavně proto, že jsme na bytě dlouho neměli stůl. Druhým důvodem je fakt, že mám školu ráno pouze ve středu, takže ostatní dny můžeme vyspávat, lebedit a poté snídat v posteli...

Dnešní recept je opravdu jednoduchá záležitost a už z fotografie člověk pozná, jaké jsou použity ingredience a jaký byl pravděpodobně postup.

12.10.2015 Doba přípravy: 10 min více info
Lívance s ovocem a medem

Lívance s ovocem a medem

Oficiálně jsem se zamilovala do tohoto receptu na lívance.
Většinou nemám ráda sladké snídaně, ale tohle je výjimka všech výjimek a při každém soustu jsem si povzdechla nad tím, jak skvěle to chutná!

12.10.2015 Doba přípravy: 60 min více info
Voňavá bramboračka se žampiony

Voňavá bramboračka se žampiony

Už jsem zmiňovala, že je bramboračka jedna z mých nejoblíbenějších polévek? 
Patří nejen k podzimu, ale také k chladnému jaru, kdy si chcete kuchyň provonět těmi poctivě nasbíranými hříbky a zahřát se dobrým jídlem po sychravé procházce.
Letos nás hříbky v lese za našim domem zklamaly, nebyla totiž žádná úroda, takže jsem musela do dnešního receptu zvolit žampiony. Škoda, není nad voňavé sušené houby nasbírané s láskou.
A už jsem zmiňovala, jak zbožňuji houbaření?
Od malinka je to pro mě na konci léta největší koníček, měla jsem dokonce svůj vlastní nožík, skládací rybičku (spousta z vás asi ví, o čem mluvím). Mám také slabší výlety do lesa, kdy donesu koš hořčáků, protože přece za ty roky poznám praváka od hořčáka, že ano.
12.10.2015 Doba přípravy: 45 min více info
Kokosové muffiny s rozinkami

Kokosové muffiny s rozinkami

S kokosem se vám mohou tyto muffinky zdát sušší, ale v kombinaci s rozinkami je jejich chuť fakt super. Tak jdeme na to!

27.8.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Homemade tortilla chips

Homemade tortilla chips

vegetariánský recept

V naší rodině jsou velmi oblíbené tortilla chipsy s různými rajčatovými nebo avokádovými dipy. A jelikož cena tortilla chipsů je v obchodech velmi přestřelená, tak jsem se rozhodla tuto jednoduchou a chutnou záležitost vyzkoušet doma a mohu vám říct, že na ně nedám dopustit. Chipsy jsou malinko tvrdší, než na které jsme zvyklí z obchodních řětezců, ale pokud se řídíte jako já pravidlem, že "domácí chutná nejlépe", tak neváhejte a zkuste tento jednoduchý recept i vy.
27.8.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Květákový krém

Květákový krém

Květák mám nejradši smažený, ale pro tentokrát udělám výjimku a pochutnáme si na výborném krému, který umocní krásně opečené křupavé krutonky.

27.8.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Lívance

Lívance

Co si dáme na snídani? To je snad každodenní otázka, kterou si s Lubou ráno pokládáme. Máme moc rádi míchaná vejce s cibulkou a nebo toasty se zeleninou. Poslední dobou mi však ráno ani na jedno z těchto jídel nepřichází chuť. Jelikož letošní prázdniny trávím převážně na Jižní Moravě, kde nemám mého největšího pomocníka a to mixér na smoothie, tak musím vymýšlet jiné varianty.
Tentokrát to vyhrály lívanečky.

27.8.2015 Doba přípravy: 30 min více info
Bazalkové pesto s mandlemi a petrželkou

Bazalkové pesto s mandlemi a petrželkou

Jak docílit toho aby vaše saláty, opečená bagetka nebo špagety byly zase o něco chutnější? Udělejte si doma pesto. Nejlepší je pesto čerstvě připravené.
Pesto lze konzumovat i se sýry, ale není vhodné jej ohřívat, neboť bazalka při vysoké teplotě hořkne.
27.8.2015 Doba přípravy: 10 min více info
Mrkvový dort z ovesných vloček

Mrkvový dort z ovesných vloček

Včera jsem vyzkoušela mrkvový dort trochu jinak. Že jsem na něm závislá už jste si mohli všimnout, protože ho dělám opravdu často, nejčastěji v podobě muffin. Tentokrát jsem zvolila recept bez mouky, kterou jsem nahradila mletými vločkami a myslím, že se opět povedl.
27.8.2015 Doba přípravy: 60 min více info
zpět na home stranu
Články
Tipy na výlet do zahraničí

Tipy na výlet do zahraničí

Dovolená!

Každý se na ní neuvěřitelně těší, studenti na střední škole netrpělivě vyhlížejí velké prázdniny a pracující se těší na letní měsíce, až si pojedou odpočinout k moři. Řekla bych, že na vysoké se to trochu změnilo, alespoň u mě. Ideální čas na dovolenou je mezi a čerstvě po zkouškovém obdobím v lednu až v březnu, protože v létě se pracuje.

Takhle to mám nastavené já a ikdyž bych si letos v létě hrozně ráda vyjela někam k moři, už teď tuším, že na 80% budu o prázdninách zase pracovat. Loni tomu bylo stejně.

V lednu 2015 jsme vyrazili do Londýna. Miluji Anglii, je to moje vysněná země už léta. Jednou bych tam opravdu ráda žila. Ale taky v den, kdy jsem viděla poprvé PS. Miluji tě, jsem měla rozhodnuto, že jednou budu bydlet v Irsku! Tak kdo ví, kde nakonec takzvaně skončím. Možná budu vděčná i za Prahu :D

Ikdyž asi ne, Olomouc jsem si zamilovala a i přesto, že jsem v Praze žila a milovala jsem ji, zvykla jsem si už na ten náš klid v Olomouci. A kdykoliv se do Prahy vydám, po pár hodinách zuřím z davů turistů a hlídání kabelky. Ale je to prostě Praha, že jo!

Každopádně zpět k výletům!

Loni v lednu po zkouškách jsme letěli s Lubou, mojí ségrou a jejím přítelem na pár dní do Londýna.

Našli jsme si termín, ve kterém byly nejlevnější letenky, objednali hotel přes booking a začali jsme plánovat dopravu z letiště až do hotelu. Začali jsme hledat všechny místa, která chceme navštívit a jelikož Peťa, moje ségra, byla v Londýně už dvakrát, bylo vše jednodušší.

Přípravy na Londýn

Jak jsme si užívali slunného Londýna 

Už v listopadu 2015 jsme měli jasno, že na začátku 2016 zase někam poletíme. Nakonec jsme se nějak nerozhoupali a letenky do Irska, Španělska, Holandska i Belgie byly v termíny, které nám vyhovovaly, poměrně drahé. Už jsme byli nakousnutí, že pojedeme opět do Anglie, ale pak to padlo.

Každopádně náš cestovatelský chtíč neuhasl a tak jsme rozhodli, že bychom jeli v dubnu možná do Amsterdamu.

A tak jsem si řekla, že pro vás napíšu malý článek s pár tipy kam vyrazit do zahraničí na prodloužený víkend. Respektive místa, na která já bych ráda vyrazila nejen v průběhu tohoto roku =))

7.3.2017 více info
Tipy, jak dětem servírovat sýr ...

Tipy, jak dětem servírovat sýr ...

Až budete dětem poprvé představovat sýr, jděte na to hravě. Zkombinujete ho s jinými dobrotami, které mají rádi, a vtipně ho naservírujte. Sýr je přeci výborným zdrojem vysoce kvalitních bílkovin a vápníku a ty zajistí, aby vaše dítě mělo zdravé kosti a zuby.

12.10.2016 více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI