Drahomíra Kořínková - Kocíková

Drahomíra Kořínková - Kocíková zpět

jméno a příjmení Drahomíra Kořínková - Kocíková
znamení    beran
koníčky vymýšlení receptů a tvorba obrázků na PC
sny a cíle    už žádné...jen jedno velké přání - Mír a zdraví všem
motto    "Udělej si čas na lidi ve svém životě.Všichni v něm nebudou napořád."

Narodila jsem se v roce 1960 v Ostravě,ale již více jak 36 let bydlím ve Zlíně.
Jsem přátelská,kamarádská a někdy až hloupě a naivně důvěřivá.Mnohokrát jsem na to doplatila,ale stále jsem si z toho ještě nevzala ponaučení.
Ráda v kuchyni experimentuji a zkouším rozumně kombinovat různé druhy surovin.Ještě raději jsem,když mi manžel dělá"pokusného králíčka"při ochutnávce zhotoveného pokrmu.
Doufám,že nám to oběma ještě hodně dlouho vydrží.

Recepty kuchaře
Houbové ragú z klouzků se sázeným vejcem a bramborami

Houbové ragú z klouzků se sázeným vejcem a bramborami

vegetariánský recept

Hříbky ještě stále rostou, tak proč si nepochutnat na trošku jiné úpravě. Vyzkoušejte je třeba na husto.

25.10.2022 Doba přípravy: 30 min více info
Králičí vývar z pomalého hrnce

Králičí vývar z pomalého hrnce

Máme rádi polévky a vývary,které většinou vařím v papiňáku. Chtěla jsem vyzkoušet, jaký je rozdíl mezi vývarem z pomalého hrnce(PH) a vývarem z papiňáku.
U tohoto receptu do PH mohu dát všechno najednou a zelenina se nerozvaří, je hezky na skus. Papiňák musím za 30 minut ochladit, ze začátku přidanou zeleninu odebrat, přidat novou zeleninu + játra a pod tlakem nechat vařit ještě 4 minuty.
Vývar je chuťově (alespoň pro naši rodinu) stejný.
18.1.2021 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Kuře na zázvoru s cibulovými bramborami

Kuře na zázvoru s cibulovými bramborami

Zkuste do kuřátka marinovací jehlou napíchat rozpuštěné, ochucené máslo. Maso bude krásně štavnaté.

9.11.2020 Doba přípravy: 60 min více info
Kuřecí stehenní plátky na sušených houbách s rýží

Kuřecí stehenní plátky na sušených houbách s rýží

Pokud doma nemáte zrovna možnost čerstvých hub, jsou na řadě domácí zásoby sušených. I ty dodají omáčce super chuť a vůni.

9.11.2020 Doba přípravy: 45 min více info
Vepřová kýta z pomalého hrnce, se zeleninovo-cuketovou omáčkou a rýží

Vepřová kýta z pomalého hrnce, se zeleninovo-cuketovou omáčkou a rýží

Z cukety se dá udělat spousta dobrot a tak jsem se rozhodla pro výbornou omáčku s masem. Samozřejmě by to nešlo bez mého oblíbeného pomalého hrnce. Maso je krásně měkké, šťavnaté a zelenina dodala tu správnou chuť a vůni.

13.10.2020 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Hovězí kostky na bylinkách

Hovězí kostky na bylinkách

Chcete mít pohodu v bříšku a v masně mají k mání za slušnou cenu hovězí kližku? Máte-li k mání čerstvé bylinky, vyzkoušejte.

29.6.2020 Doba přípravy: 90 min více info
Hříbky na paprice

Hříbky na paprice

Když může být kuře na paprice, tak proč si na paprice neudělat třeba i hříbky.

14.10.2019 Doba přípravy: 30 min více info
Vepřová minutková krkovice na Aztéckém pokladu

Vepřová minutková krkovice na Aztéckém pokladu

Na chutnou minutku z krkovice postačí pouze 3 suroviny - maso, koření a olej.

30.8.2019 Doba přípravy: 15 min více info
Bulky s tvarůžkovou náplní

Bulky s tvarůžkovou náplní

Kdo má rád tvarůžky, určitě si pochutná na slaných buchtách s voňavou náplní. Jen pozor, je po nich velká žízeň.

30.8.2019 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Vepřová plec na medové hořčici

Vepřová plec na medové hořčici

Chcete trošku jinou chuť pečeného masa? Zkuste do základu přidat medovo-hořčičnou omáčku.

30.8.2019 Doba přípravy: 60 min více info
Přírodní marinované kuřecí řízky

Přírodní marinované kuřecí řízky

Když se Vám nechce moc dlouho vystávat u sporáku, naložte si večer maso do marinády a další den udělejte jako minutku.

14.8.2019 Doba přípravy: 20 min více info
Špikovaná plec v zeleninovo-smetanové omáčce z pomalého hrnce

Špikovaná plec v zeleninovo-smetanové omáčce z pomalého hrnce

Opět tady máme cuketovou sezónu a tak si přichystejme nějakou chutnou omáčku.

14.8.2019 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Tři vejce do skla z mikrovlnné trouby

Tři vejce do skla z mikrovlnné trouby

Máme moc rádi vejce naměkko, ale nikomu z nás se nechtějí uvařená vajíčka loupat. V mikrovlnné troubě jsou bez loupání a použití minutníku hotová za 1 minutu.

13.8.2019 Doba přípravy: 10 min více info
Kuřecí plátky na rajčatech

Kuřecí plátky na rajčatech

Kuřecí maso je rychle hotové a plátky na rajčatech byly hezky šťavnaté.

5.6.2019 Doba přípravy: 45 min více info
Vaječná tlačenka plněná celými vejci

Vaječná tlačenka plněná celými vejci

Po Velikonocích je vždy velké množství natvrdo uvařených vajec. Proč je nezužitkovat na hezky okatou vaječnou tlačenku.

25.4.2019 Doba přípravy: 30 min více info
Hřibová omáčka se zeleninou a zastřeným vejcem

Hřibová omáčka se zeleninou a zastřeným vejcem

Máte-li větší množství sušených hříbků, vyzkoušejte hřibovou omáčku se zeleninou a zastřeným vejcem.

24.4.2019 Doba přípravy: 30 min více info
Hovězí kostky ve sladkokyselé smetanové omáčce

Hovězí kostky ve sladkokyselé smetanové omáčce

Určitě všichni znáte falešné španěláčky, nebo-li rozlítané ptáčky.Udělala jsem je z hovězí kližky,se smetanou a druhý den po uležení byly moc príma.

15.4.2019 Doba přípravy: 60 min více info
Hovězí líčka s mrkvovou omáčkou

Hovězí líčka s mrkvovou omáčkou

Po hovězí kližce jsou u nás doma oblíbená hovězí (i vepřová) líčka. Zkusila jsem je nechat vcelku a podusit na mrkvové šťávě. 

15.4.2019 Doba přípravy: 60 min více info
Jarní zeleninová polévka s vejcem

Jarní zeleninová polévka s vejcem

Zeleninové polévky vařím nejraději z čerstvé zeleniny. Ale v tomto období je polévka dobrá i z kvalitní mražené zeleniny.

5.4.2019 Doba přípravy: 30 min více info
Rarášci z vepřové kýty

Rarášci z vepřové kýty

Smažení masoví rarášci, ať už jsou z vepřového, kuřecího, nebo krůtího masa jsou u nás doma ve velké oblibě. Tentokrát jsem použila trošku netradiční marinádu a rarášci byli krásně šťavnatí.

20.11.2018 Doba přípravy: 20 min více info
Kaldoun z husích drobů a ze zbylé husí pečínky

Kaldoun z husích drobů a ze zbylé husí pečínky

Nejen ze zbytku pečeného kuřete, nebo kachny a drůbežích vnitřností si můžete připravit chutnou polévku. Tentokrát volba padla na husu.

20.11.2018 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Husa v rozmarýnově-solném láku

Husa v rozmarýnově-solném láku

Většinou před pečením drůbeže nechám nasolené a okmínované maso přes noc odpočinout v lednici. Tentokrát jsem udělala změnu a maso jsem naložila do slaného nálevu, ochuceného čerstvým rozmarýnem.

15.11.2018 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Červené zelí na víně, s jablkem, křenem a brusinkami

Červené zelí na víně, s jablkem, křenem a brusinkami

K vypečené husičce, nebo k jinému opeřenci se hodí červené hlávkové zelíčko. Já dělávám s jablíčkem a křenem a moc nám chutná.

14.11.2018 Doba přípravy: 30 min více info
Vepřová plec na cuketě a pórku z papiňáku

Vepřová plec na cuketě a pórku z papiňáku

Letos byla bohatá úroda cuket a ještě má nějaké uskladněné. Máme je rádi všude tam, kde to jen trochu jde.

23.10.2018 Doba přípravy: 60 min více info
Sýrová pomazánka s tvarůžkovou příchutí

Sýrová pomazánka s tvarůžkovou příchutí

Pomazánky přijdou vždy vhod. Buď k snídani či večeři, nebo pro nečekanou návštěvu.

23.10.2018 Doba přípravy: 10 min více info
Hemenex v paprikovém kroužku

Hemenex v paprikovém kroužku

Hemenex nemusí být jen šunka s vejci. Přidejte pár kousků zeleniny a určitě vám to bude také chutnat.

24.9.2018 Doba přípravy: 15 min více info
Zeleninový salát

Zeleninový salát

Čerstvá zelenina je velice dobrá na různé saláty. Tento zeleninový dovede v teplých dnech hezky osvěžit a zároveň zasytit.

24.9.2018 Doba přípravy: 15 min více info
Kuřecí čtvrtky na slanině a cibulích

Kuřecí čtvrtky na slanině a cibulích

Kuře máme rádi v jakékoliv úpravě a na slanině a cibulích nám moc chutnalo.

24.9.2018 Doba přípravy: 60 min více info
Krůtí řízky marinované a poté smažené

Krůtí řízky marinované a poté smažené

Není nad pořádný kus masa. A když je masíčko pěkně přes noc naložené v chutné marinádě, pak se na jazyku jen rozplývá.

16.8.2018 Doba přípravy: 30 min více info
Pikantní králík v zeleninové omáčce

Pikantní králík v zeleninové omáčce

Pokud máte rádi pikantní jídlo, můžete vyzkoušet králíka s omáčkou Piri Piri. Nedoporučuji podávat dětem, omáčka je hodně ostrá.

7.2.2018 Doba přípravy: 45 min více info
Fazole na husto bez zahuštění

Fazole na husto bez zahuštění

Je jedno, jaké použijete fazole. Můžou být červené nebo bílé ve slaném nálevu, já jsem tentokrát vyzkoušela "Černé oko". Ale tady jde spíš o to, že se nemusí zahušťovat žádnou moukou. Pár rozmixovaných cibuli úplně postačí.

7.2.2018 Doba přípravy: 20 min více info
Tvarůžková pomazánka se smetanou

Tvarůžková pomazánka se smetanou

Tvarůžkový odér moc příjemný není, ale různé pomazánky jsou velmi lahodné. Vyzkoušejte kombinaci tvarůžků a zakysané smetany.

31.1.2018 Doba přípravy: 15 min více info
Kuřecí smetanový pekáček se zeleninou

Kuřecí smetanový pekáček se zeleninou

Jídlo z jednoho hrnce, či pekáčku jsou určitě oblíbená v mnoha domácnostech nejen pro minimum ušpiněného náčiní, ale také proto, že se chutě všech surovin krásně propojí. 

31.1.2018 Doba přípravy: 90 min více info
Štrúdl s jablečno- tvarůžkovou náplní

Štrúdl s jablečno- tvarůžkovou náplní

Sladký závin nemusí být jen s ovocem a tvarohem. Když si ho ovoníte nastrouhanými tvarůžky, určitě vám bude také chutnat.

31.1.2018 Doba přípravy: 45 min více info
Rybí filé dušené na cibuli a paprice

Rybí filé dušené na cibuli a paprice

Ryba smažená v klasickém trojobalu je moc príma. Ale jen tak, jako rychlovka na cibuli a kapii také není marná.

10.11.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Růžičková kapusta zapečená v mletém mase

Růžičková kapusta zapečená v mletém mase

Na sezónu růžičkové kapusty se u nás doma vždy těšíme. Pojďte ochutnat naši specialitu, která je výborná nejen jako hlavní teplé jídlo, ale i postudenu.

10.11.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Zapečené těstoviny s houbami a uzeným

Zapečené těstoviny s houbami a uzeným

Kdo by neměl rád klasické šunkofleky. Ale když je připravíte s podušenou směskou lesních hub, to je teprve bašta.

27.10.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Kuře pečené na mřížce

Kuře pečené na mřížce

Kuře máme rádi v různých úpravách a upečené jen tak, na sucho nám chutná stejně dobře, jako grilované.

26.10.2017 Doba přípravy: 90 min více info
Zeleninová bramboračka

Zeleninová bramboračka

Pokud si k této polévce dáte čerstvé pečivo, může vám nahradit hlavní chod.

26.10.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Jednoduchá houbová omáčka

Jednoduchá houbová omáčka

Houby máme rádi v jakékoliv úpravě. Ale když je v plánu tato obyčejná houbová omáčka podle mé babičky, všichni se už předem těšíme.

19.10.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Hovězí plátky na zelenině v pomalém hrnci

Hovězí plátky na zelenině v pomalém hrnci

Pro majitele pomalého hrnce tady mám nový receptík. Sice jsem určitě nevymyslela nic světoborného, ale naše rodinka si pochutnala. Použila jsem krásný kus hovězí kližky, ale jinak můžete připravit z hovězího zadního.

13.10.2017 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Zeleninová krémová polévka s paprikou

Zeleninová krémová polévka s paprikou

V každé rodině se určitě najde alespoň jeden strávník, který moc nestojí o určitý druh zeleniny. Krémové pokrmy ale vždy snědí všichni. 

12.10.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Škvarky z bedel

Škvarky z bedel

Škvarečky z bedel, tvrdých hříbků, nebo z hlívy či žampionových kloboučků jsou moc dobré. Alespoň u nás doma si na nich vždy pochutnáme. Připravovala jsem je mnoho let na sádle, ale na másle, zakápnuté worcesterem jsou vážně delikatesa.

11.10.2017 Doba přípravy: 20 min více info
Pomazánka z klouzků

Pomazánka z klouzků

Klouzek je krásně aromatická houba, ale i z jiných hříbků tato pomazánka chutná výtečně.

6.10.2017 Doba přípravy: 20 min více info
Kuřecí marinované špalíčky pečené na cuketě a cibuli

Kuřecí marinované špalíčky pečené na cuketě a cibuli

Mám ráda jídlo z jednoho pekáčku nejen proto, že je málo ušpiněných hrnců, ale i pro tu krásně spojenou chuť všech surovin.

6.10.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Hubník se sýrem a cuketou

Hubník se sýrem a cuketou

Sezona hříbků je v plném proudu. Navíc mám uskladněných ještě pár cuket, které musím v nejbližší době upotřebit. Zkusila jsem zaimprovizovat s klouzky, kterých jsem měla větší množství a upekla jsem trošku netradiční hubník.

5.10.2017 Doba přípravy: 90 min více info
Plněné masovo-hřibové koule

Plněné masovo-hřibové koule

Máme rádi masovo-hřibové karbanátky a také takzvaná pštrosí vejce pečená v troubě. Upravila jsem si dva recepty do jednoho a moc jsme si pochutnali.

5.10.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Kanapky s pikantní hříbkovo-zeleninovou směsí

Kanapky s pikantní hříbkovo-zeleninovou směsí

Pokud máte rádi hříbky a rádi si zmlsáte, vyzkoušejte tuto rychlou dobrotu, nenáročnou na suroviny.

5.10.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Cuketová buchta s mákem a švestkami

Cuketová buchta s mákem a švestkami

Cuketové koláče a buchty jsou hodně oblíbené a známé. Zkusila jsem zaexperimentovat s mákem a ovocem a podařilo se. Koláč je krásně vláčný a chutná i na druhý den.

18.9.2017 Doba přípravy: 90 min více info
Hovězí srdce s dýňovou omáčkou

Hovězí srdce s dýňovou omáčkou

Z dýní mám nejraději Hokkaido a moc ráda z ní tvořím různé dobroty. Vyzkoušejte i vy mou pikantní dýňovou omáčku s hovězím srdíčkem.

14.9.2017 Doba přípravy: 90 min více info
Ostružinový knedlík v hrnku z mikrovlnné trouby

Ostružinový knedlík v hrnku z mikrovlnné trouby

Jste doma sami a do vaření se vám moc nechce? Vyzkoušejte sladkou ovocnou rychlovku z mikrovlnné trouby.

14.9.2017 Doba přípravy: 10 min více info
Hřibovo-oříšková smaženice

Hřibovo-oříšková smaženice

Je sezona hříbků a mně zbylo od pečení štrúdlu trochu oříšků. Udělali jsme si netradiční, ale velice dobrou smaženici.

13.9.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Cuketový koláč s více druhy sýrů

Cuketový koláč s více druhy sýrů

Pojďte ochutnat zase jinou verzi cuketového slaného koláče.

13.9.2017 Doba přípravy: 90 min více info
Obyčejná sekaná s jednoduchou náplní

Obyčejná sekaná s jednoduchou náplní

Čekáte k obědu větší počet nenáročných strávníků, kteří u vás budou i nocovat? Udělejte sekanou s nenáročnou náplní, která je dobrá jak s bramborovou kaší, tak také studená na obložený talíř k večeři nebo ke snídani.

13.9.2017 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Cuketovo-zeleninová směs nejen na topinku

Cuketovo-zeleninová směs nejen na topinku

Máme rádi topinku namazanou různě připravenou směskou. Také si pochutnáme na leču. Ale také máme rádi mix zeleniny pod maso. Toto všechno můžeme mít, když si předem připravíme dobrou směs zeleniny.

18.8.2017 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Hovězí nudličky s pikantní uzeninou

Hovězí nudličky s pikantní uzeninou

Hovězí maso máme moc rádi v jakékoli úpravě. Tentokrát to byla kombinace s uzeninou a mrkví.

18.8.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Cuketové koule plněné sýrem

Cuketové koule plněné sýrem

vegetariánský recept

Máte rádi překvapení na talíři? Zkuste cuketovo-sýrové těsto naplnit mozzarellou, nivou, nebo tvarůžky.

17.8.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Cuketové sterilované zelí

Cuketové sterilované zelí

Pokud máte velké množství cuket, vyzkoušejte tuto zavařeninu, která je velice chutná jako salát. Ale také je vhodná k pečenému masu s knedlíkem. 

17.8.2017 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Plněné papriky v zeleninové omáčce

Plněné papriky v zeleninové omáčce

Plněné papriky nás vždy potěší, ať už jsou s rajskou, nebo jen tak, ve vlastní šťávě. 

Protože je bohatá úroda cuket, zkusila jsem nezahuštěnou cuketovou šťávu s více druhy zeleniny.

14.8.2017 Doba přípravy: 90 min více info
Cuketová polévka s pórkem a sýrem

Cuketová polévka s pórkem a sýrem

Cuketu i pórek máme u nás doma všichni rádi, tak proč i nedopřát dobrou polévku.

14.8.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Špízy líné kuchařky

Špízy líné kuchařky

Máme rádi špízy či ražniči, ale když člověka přepadne lenost, tak se obejdeme i bez špejlí nebo jehel. Použijeme ohnivzdornou zapékací mísu, a když k surovinám přidáme i brambory, máme postaráno i o přílohu.

10.8.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Cuketová sekaná s více druhy zeleniny

Cuketová sekaná s více druhy zeleniny

Před dvěma lety mě zaujal recept na cuketovou sekanou s mrkví na stránkách iGurmet. Recept jsem si upravila, o pár surovin vylepšila a každé léto si na ni pochutnáváme. Věřím, že bude chutnat i vám.

9.8.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Hovězí na cuketě a okurkách

Hovězí na cuketě a okurkách

Pokud vlastníte pomalý hrnec, mám tady pro vás šťavnaté hovězí. A jak jinak, než opět s cuketou, když je jich teď takové množství.

9.8.2017 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Cuketové smaženky se sýrem a šunkou

Cuketové smaženky se sýrem a šunkou

Určitě mnozí z vás pamatujete sýrové smaženky s uzeninou. Vyzkoušejte do těstíčka přidat nastrouhanou cuketu, bude vám určitě chutnat i tato varianta.

9.8.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Gulášová polévka zahuštěná bramborovou kaší

Gulášová polévka zahuštěná bramborovou kaší

Zbude-li vám bramborová kaše, můžete z ní udělat různé krokety, nebo plněné placičky. Ale také můžete kaší zahustit polévku, v tomto případě gulášovou.

2.8.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Cuketa zapečená s bramborem a uzeninou

Cuketa zapečená s bramborem a uzeninou

Zahrádky jsou plné cuket, v obchodech je k mání také za přijatelnou cenu, tak proč si neudělat nějakou cuketovou dobrotu.

2.8.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Bezvaječná kvasnicová pomazánka

Bezvaječná kvasnicová pomazánka

Pomazánka, která je chuťově skoro stejná, jako by byla připravená ze sardinek.

2.8.2017 Doba přípravy: 15 min více info
Polévka z uzeného hovězího jazyka

Polévka z uzeného hovězího jazyka

Různé vývary a polévky jsou moc fajn. Pojďme si tentokrát dát dobrou uzenou.

2.8.2017 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Uzený hovězí jazyk s jablkovým pyré

Uzený hovězí jazyk s jablkovým pyré

Znám takovou jednu škodolibou průpovídku na uzené maso. Říká se, že tchyně a uzené nejradši studené...
Ale my ho máme rádi i teplé a tentokrát trochu netradičně.

27.7.2017 Doba přípravy: 90 min více info
Meruňkový koláč s drobenkou

Meruňkový koláč s drobenkou

Meruňkové období je opět tady a to se u nás bez koláče neobejde.

27.7.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Cibulovo-meruňkové čatní

Cibulovo-meruňkové čatní

Vyzkoušejte chutnou přílohu, která se hodí ke grilovanému nebo pečenému masu.

26.7.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Rybízové mlsání

Rybízové mlsání

Už máte udělanou rybízovou marmeládu a zbylo vám ještě trochu pěkně zralého rybízu? Jestli ano, tento recept je přímo pro Vás.

20.7.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Vepřová sekaná a plněné papriky se sýrem z jednoho pekáčku

Vepřová sekaná a plněné papriky se sýrem z jednoho pekáčku

Potřebujete nakrmit víc lidí a nechcete strávit celý den v kuchyni? Mleté maso je vděčná surovina a můžete z něj připravit jak oběd, tak i večeři po studenu.

13.7.2017 Doba přípravy: 90 min více info
Banánové palačinky s kokosem

Banánové palačinky s kokosem

Manžel je hrozný mlsoun, tak proč mu jednou za čas neudělat radost. Tyto mini palačinky chutnaly nejen jemu, ale i dětem a vnoučatům.

13.7.2017 Doba přípravy: 15 min více info
Rybízová marmeláda s příchutí hřebíčku a skořice

Rybízová marmeláda s příchutí hřebíčku a skořice

U nás je červenec vždy ve znamení zavařování a v první řadě je to naše oblíbená rybízová marmeláda.

Máme ji rádi nejen na slepovaném lineckém, ale je dobrá i do různých masových rolád, nebo do šťávy pod maso.

11.7.2017 Doba přípravy: 10 min více info
Plněná sekaná z vepřového masa

Plněná sekaná z vepřového masa

Z mletého masa je dobrá jak klasická sekaná, tak i naplněná různými plňkami. Stačí kousek nakrájeného slámu, nějaká ta zeleninka pro pestrost a hned je chutný oběd, nebo studené pohoštění.

30.6.2017 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Pomazánka z tresčích jater

Pomazánka z tresčích jater

Jsme hodně pomazánkoví, tak zkouším připravovat nejrůznější druhy pomazánek. A jak jste na tom vy?

29.6.2017 Doba přípravy: 10 min více info
Zeleninová polévka s krupičkou

Zeleninová polévka s krupičkou

Polévka je grunt, tak si pojďme udělat rychlou z lehce dostupných surovin.

29.6.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Rybízová buchta

Rybízová buchta

Na dveře pomalu klepe nová úroda rybízu, tak pojďme rychle vytáhnout z mrazáku zbytek loňské zásoby a upečeme si nějakou sladkou dobrotu.

29.6.2017 Doba přípravy: 90 min více info
Kuřecí bochánky na grilu

Kuřecí bochánky na grilu

Pro ty, kteří nemají možnost venkovní grilovačky, je tady vhodný receptík na šťavnaté masové bochánky z grilovací pánve.

29.6.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Hovězí plec na pivu, dušená v papiňáku

Hovězí plec na pivu, dušená v papiňáku

Někdo má rád pivo do bříška, někdo zase do hrnce a do pekáčku. Já používám tu druhou variantu a u tohoto receptu v černém provedení.

13.6.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Zeleninový salát s balsamikovým krémem

Zeleninový salát s balsamikovým krémem

Zeleninové saláty se hodí do každé roční doby a dají se připravit různé druhy. Tady můj dnešní tip.

13.6.2017 Doba přípravy: 15 min více info
Krůtí játra v pažitkovém pestu, smažená v trojobalu

Krůtí játra v pažitkovém pestu, smažená v trojobalu

Moc nám chutnají smažená drůbeží játra. Když se před obalením v trojobalu nechají půl hodinky marinovat v pažitkovém pestu, je to náramná dobrota.

13.6.2017 Doba přípravy: 45 min více info
Pažitkové pesto

Pažitkové pesto

Pokud máte rádi pažitku a máte bohatou úrodu, vyzkoušejte ji na způsob pesta bez oříšků a sýra.

13.6.2017 Doba přípravy: 15 min více info
Jahodová zmrzlina s pomazánkovým máslem a smetanovou Jesenkou

Jahodová zmrzlina s pomazánkovým máslem a smetanovou Jesenkou

Pomazánkové máslo si nemusíme mazat jen na pečivo. Je dobré do různých buchet, moučníků, ale je také dobré se sezónním ovocem k přípravě zmrzliny.

6.6.2017 Doba přípravy: 20 min více info
Fazolový salát s volským okem v cibulovém kroužku

Fazolový salát s volským okem v cibulovém kroužku

Když se řekne fazole, okamžitě se mi vybaví salát, který je u nás doma velice oblíbený.

6.6.2017 Doba přípravy: 15 min více info
Sirup z květů černého bezu

Sirup z květů černého bezu

Kdo by neznal sirup z květů černého bezu. Když se použije opravdu velké množství květů, které jsou plné pylu, pak je sirup obzvlášť lahodný a voňavý.

5.6.2017 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Vepřová plec na zázvoru a fazolích

Vepřová plec na zázvoru a fazolích

Fazole a plec, to je dobrá věc.

5.6.2017 Doba přípravy: 45 min více info
V těstíčku smažená marinovaná cuketa

V těstíčku smažená marinovaná cuketa

Máme rádi cuketu na všechny možné způsoby. Jeden z nich je marinovaná cuketa smažená v těstíčku.

2.6.2017 Doba přípravy: 20 min více info
Cibulový krém s pažitkou

Cibulový krém s pažitkou

Když jsme na Pažitce, pojďme si dát něco s pažitkou!

1.6.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Zeleninová polévka s jablky

Zeleninová polévka s jablky

Polévka, která v horkých dnech osvěží a v chladných naopak zahřeje.

1.6.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Rybičková pomazánka ze sardelové pasty a makrely v oleji

Rybičková pomazánka ze sardelové pasty a makrely v oleji

Mám moc ráda jakoukoliv rybičkovou pomazánku, a když mě honí mlsná, není co řešit.

1.6.2017 Doba přípravy: 10 min více info
Rychlé rizoto

Rychlé rizoto

Nemáte moc času na vaření a zbyla vám větší porce uvařené rýže z předešlého dne? Stačí přidat pár surovin, které má každá kuchařinka určitě po ruce a do 15 minut je oběd, nebo večeře na stole.

28.4.2017 Doba přípravy: 15 min více info
Kančí na hříbkách v pomalém hrnci

Kančí na hříbkách v pomalém hrnci

Máte pomalý hrnec, ale nemáte kančí maso? Nezoufejte, stejným způsobem můžete připravit i hovězí, nebo vepřové.

28.4.2017 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Vepřová kotleta plněná sýrem a slaninou

Vepřová kotleta plněná sýrem a slaninou

Plněné masové kapsy bývají vděčné jídlo. Můžete měnit náplně a pokaždé máte jiné a pro strávníky chutné překvapení.

27.4.2017 Doba přípravy: 45 min více info
Hlávkový salát se špekem a sladkokyselou zálivkou

Hlávkový salát se špekem a sladkokyselou zálivkou

Při pohledu na zlatavě osmažené kostičky špeku a mísu salátu se mi vždy vybaví vzpomínka na mou milou babičku.

Nevím, jestli jsem se těšila víc na ten báječný, už tenkrát v domácnostech hodně známý salát, nebo na ochucenou vodu ze salátu, kterou mi nesměl nikdo vypít.

26.4.2017 Doba přípravy: 15 min více info
Rychlé bramborové knedlíky se slaninou a pórkem

Rychlé bramborové knedlíky se slaninou a pórkem

Jestli vám zbudou uvařené brambory z předešlého dne, udělejte si rychlé bramborové knedlíky. Můžete je však také připravit z čerstvě uvařených.

26.4.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Hovězí kližka s přírodní šťávou

Hovězí kližka s přírodní šťávou

Hovězí kližka a papiňák jsou mé dvě oblíbené věci v kuchyni. Tak pojďme si něco dobrého připravit.

25.4.2017 Doba přípravy: 90 min více info
Krůtí játra v česnekovém boku, na cibuli a rybízové šťávě

Krůtí játra v česnekovém boku, na cibuli a rybízové šťávě

V kuchyni ráda experimentuji a občas používám suroviny, které se na první pohled nemusí každému zamlouvat. Pokud nemáte rádi výslednou lehce navinulou chuť šťávy, tak na podlití použijte červené víno, nebo černé pivo. 

24.4.2017 Doba přípravy: 45 min více info
Kmínové kuřecí nudličky

Kmínové kuřecí nudličky

Nemáte čas na velké vyvařování a máte prodejnu s masem kousek od domu? Tak to se občas stává i u nás doma a tuhle rychlovku z papiňáku máme často na stole.

21.4.2017 Doba přípravy: 45 min více info
Slaná rýžová kaše

Slaná rýžová kaše

Někdy se přihodí, že po uvaření uzeného kolene, nebo jiného uzeného masa zbude větší množství vývaru. Vyzkoušejte z něj rýžovou kaši, doplněnou vyškvařenou slaninkou a zlatavou cibulí.

21.4.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Býčí žlázy smažené v trojobalu

Býčí žlázy smažené v trojobalu

Když jsem před mnoha lety začínala s touto a mnoha lidí "nepoživatelnou" surovinou, tak jsem ji nechávala pře noc namočenou v mléce. Jednou mi to časově nevyšlo, na chuti to nic nezměnilo a navíc jsem ušetřila čas i peníze za mléko.

20.4.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Slané ruské ořechy

Slané ruské ořechy

V prodejně Lidl mívají občas v nabídce vaflovač ze kterého jsou velice chutné takzvané"ruské ořechy",které se mohou plnit slanou,či sladkou náplní a nebo se po upečení dají křupat jen tak ke skleničce dobrého vínka.

13.4.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Velikonoční aspiková vajíčka

Velikonoční aspiková vajíčka

Každý z vás si určitě občas udělá na másle míchaná vejce. Není od věci si pár skořápek uložit stranou a použít je na naplnění ochuceným aspikem.

12.4.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Uzený vývar s nudlemi a drožďovými knedlíčky

Uzený vývar s nudlemi a drožďovými knedlíčky

U nás doma máme rádi polévky s různými druhy zavářek, ať jsou to těstoviny, nebo knedlíčky. Tentokrát jsem vyzkoušela knedlíčky z droždí, zavařené v uzeném vývaru.

3.3.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Drožďové knedlíčky

Drožďové knedlíčky

Z droždí máme rádi různé pomazánky, ale také knedlíčky, které míváme v zeleninovém, kuřecím, ale i uzeném vývaru. Já knedlíčky dělávám bez vajíčka a jsou moc dobré.

2.3.2017 Doba přípravy: 20 min více info
Lovecká pomazánka

Lovecká pomazánka

Rychlá a jednoduchá pomazánka z loveckého salámu, kterou si můžete dát s čerstvým pečivem k snídani, svačině či večeři.

2.3.2017 Doba přípravy: 10 min více info
Králičí roláda plněná červenou řepou

Králičí roláda plněná červenou řepou

Na červené řepě, která je nyní v obchodech hodně k mání, doma dost ujíždíme. Dnes v králičí roládě.

2.3.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Huspeninová srdíčka

Huspeninová srdíčka

Pokud Valentýna neslavíte, nebo jste to nestihli, nezoufejte. Bude MDŽ, Den matek a Den otců.

Tuto nepečenou chuťovku můžete připravit i během roku, když je sezona červené řepy.

1.3.2017 Doba přípravy: 20 min více info
Domácí hovězí ve vlastní šťávě

Domácí hovězí ve vlastní šťávě

Pomalý hrnec verzus papiňák. Vyzkoušela jsem na domácí hovězí ve vlastní šťávě obě verze. Chuťově jsou k nerozeznání, ale časově je na tuto dobrotu tlakový hrnec úspornější. 

30.1.2017 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Vepřový plátek v zelné omáčce

Vepřový plátek v zelné omáčce

Plátek vepřové krkovice na minutku je moc príma bašta, ale dušený na hlávkovém zelí chutná také moc dobře.

30.1.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Smažená marinovaná vepřová kotleta

Smažená marinovaná vepřová kotleta

Na másle smažený řízek je klasika, která nikdy nezklame. Ale také nám chutnají řízky, které jsou před smažením naložené v marinádě.

25.1.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Hovězí guláš z pomalého hrnce

Hovězí guláš z pomalého hrnce

Manžel je gulášový, ostatně, který chlap by nebyl. Připravila jsem bezpracný, bez míchání, uvařený v pomalém hrnci.

23.1.2017 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Vepřová játra na pivu

Vepřová játra na pivu

Ráda připravuji různé pochutiny z drůbežích jater, ale občas sáhnu i po vepřových, jako například v tomto receptu.

20.1.2017 Doba přípravy: 30 min více info
Mrkvová polévka s česnekovými krutony

Mrkvová polévka s česnekovými krutony

Zbyla vám porce uvařených brambor? Použijte ji druhý den na zahuštění libovolné zeleninové, nebo gulášové polévky.

19.1.2017 Doba přípravy: 20 min více info
Panna cotta s ovocem

Panna cotta s ovocem

Rádi mlsáte, ale neradi pečete? Netrapte se a připravte rychlou smetanovou dobrotu.

19.1.2017 Doba přípravy: 15 min více info
Rychlé brambory s klobásou a zeleninou

Rychlé brambory s klobásou a zeleninou

Když je kuchařinka nemocná, nebo nemá čas na větší vyvařování, určitě tato rychlovka bude dobrou inspirací.

19.1.2017 Doba přípravy: 15 min více info
Pomazánka ze sardelových oček

Pomazánka ze sardelových oček

Chutná pomazánka na jednohubky, nebo na veku, která ale bude potřebovat kvalitní zapití.

3.1.2017 Doba přípravy: 10 min více info
Domácí vepřová pomazánka z papiňáku

Domácí vepřová pomazánka z papiňáku

Znám hodně receptů na rillettes v pomalém hrnci. Chtěla jsem vyzkoušet, zdali by to bylo možné zhotovit i za kratší dobu v papiňáku. 
Vynechala jsem víno, suroviny jsem si upravila podle sebe a francouzská pomazánka v českém podání se podařila.

3.1.2017 Doba přípravy: 60 min více info
Jednoduché vánoční suchárky

Jednoduché vánoční suchárky

Nevím, jak starý tento recept je. Ale suchárky pekávala už moje babička a byly mezi prvními, které rychle zmizely z tácku s cukrovím.

20.12.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Býčí žlázy na kmínu

Býčí žlázy na kmínu

Když se řekne"býčí žlázy", mnohým na kůži naskáčou pupínky. Nebojte se a zkuste uvařit z této lahodné a křehké suroviny.

14.12.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Vepřová kotleta za pár minut

Vepřová kotleta za pár minut

Potřebujete rychlý oběd, nebo rychlou večeři? Zkuste kotletu, ke které si můžete uvařit brambory, nebo jen přikusovat čerstvé pečivo.

14.12.2016 Doba přípravy: 15 min více info
Vajíčková pomazánka se sýrem, uzeninou a pórkem

Vajíčková pomazánka se sýrem, uzeninou a pórkem

Pomazánek není nikdy dost. Můžete jich připravit nespočet druhů. Dneska například vajíčková...pojďte si nabídnout.

14.12.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu

Králík s vepřovými výpečky na černém pivu

Ráda používám při pečení masa černé pivo. Hezky zabarví šťávu i kůrčičku na mase.

12.12.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Hovězí kližka na kopru v pomalém hrnci

Hovězí kližka na kopru v pomalém hrnci

Máte pomalý hrnec, kus hovězího a kytičku čerstvého kopru ze supermarketu? Jestli ano, tak máte nastartováno na fajn oběd.

12.12.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Rybí medailonky na špeku se zeleninou a bramborem

Rybí medailonky na špeku se zeleninou a bramborem

Když Vám zbude kousek zelné hlávky, nedělejte polévku, ale zkuste ho přidat k rybím filetům.

12.12.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Sladkokyselá hovězí kližka z pomalého hrnce

Sladkokyselá hovězí kližka z pomalého hrnce

Máte doma kus krásného svalu z hovězí kližky a zavařené hříbky ve sladkokyselém nálevu?
Jestli ano, nakrmte pomalý hrnec a poté i svou rodinku.

28.11.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Sýrový dezert s olivami

Sýrový dezert s olivami

Smetanové dezerty jsou u nás doma v oblibě.Jak sladké,tak i slané.

24.11.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Krůtí kostky s klobásou

Krůtí kostky s klobásou

Dnes vám přináším recept na jednoduchou úpravu krůtího masa s klobásou. My jsme si pochutnali a věřím, že i vy si pochutnáte.

24.11.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Smažené bramborové placičky s voňavou náplní

Smažené bramborové placičky s voňavou náplní

Bramborové placičky můžete použít například jako přílohu, ale klidně poslouží i jako hlavní jídlo. Záleží pouze na vás.

24.11.2016 Doba přípravy: 45 min více info
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci

Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci

Pokud v mrazáku najdete z léta ještě zbytky rybízu, můžete jej použít do omáčky k vepřovému koleni. Spojení masa, rybízu, černého piva a zázvoru je opravdu moc dobré.

22.11.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Vepřová kotleta rychle a chutně

Vepřová kotleta rychle a chutně

Jestli máte rádi k masu ovocnou, příjemně navinulou chuť šťávy, můžete vyzkoušet tuto minutku.

22.11.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci

Vepřové kostky na česneku a rajčatovém pyré v pomalém hrnci

Nemám ráda extrémy, ale v kuchyni mi nevadí.
Ráda střídám rychlé vaření v papiňáku s pomalým vařením v pomalém hrnci.

22.11.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Smažené bramborové krokety se žampionovou náplní

Smažené bramborové krokety se žampionovou náplní

vegetariánský recept

Zbylo mi větší množství přílohových šťouchaných brambor, tak jsem z nich připravila chutné plněné krokety.

16.11.2016 Doba přípravy: 45 min více info
Slaný závin s Hokkaido náplní

Slaný závin s Hokkaido náplní

Dýně Hokkaido je u nás doma již mnoho let ve velké oblibě.
Kromě noků, knedlíků, různých placiček, pomazánek, polévek a omáček ji také velice ráda používám na přípravu sladkých dezertů a jako náplň do sladkého i slaného pečiva...prostě, jsem blázen.

16.11.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Uzené kuřecí čtvrtky na cibuli

Uzené kuřecí čtvrtky na cibuli

Pokud holdujete cibuli, jistě vás potěší tento recept, ve kterém je ji opravdu hodně.

16.11.2016 Doba přípravy: 15 min více info
Rajčata v pikantním nálevu

Rajčata v pikantním nálevu

Už přemýšlíte, čím obohatit studené mísy a jednohubky během vánočních svátků? Vyzkoušejte macerovaná rajčátka.

7.11.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Krůtí na přepuštěném másle a pomerančové šťávě

Krůtí na přepuštěném másle a pomerančové šťávě

Vyzkoušejte dát obyčejnou pečenou klasiku do "svátečního" kabátku.

4.11.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Plněná topinka á la selská omeleta

Plněná topinka á la selská omeleta

Zbyla vám uvařená brambora a krajíček chleba z předešlého dne? Udělejte si rychlovku, která zasytí.

4.11.2016 Doba přípravy: 15 min více info
Zapečená uzenina s těstovinami a zeleninou

Zapečená uzenina s těstovinami a zeleninou

Šunkofleky nemusí být jen"obyčejná"klasika. Když přidáme navíc ještě jiné, chutné suroviny a malinko pozměníme název, tak to nebude taková nuda.

31.10.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Makové kostky s blumou a drobenkou

Makové kostky s blumou a drobenkou

Máte rádi kombinaci máku a blum (švestek)? Můžete vyzkoušet na suroviny tento nenáročný moučník.

31.10.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Klouzci s oříšky, schovaní v sýru

Klouzci s oříšky, schovaní v sýru

Máte rádi sýry? Jestli ano,můžete vyzkoušet kombinaci sýrů,hříbků a ořechů.

24.10.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Masová plněná roláda z mleté směsi vepřového a uzeného

Masová plněná roláda z mleté směsi vepřového a uzeného

Nebojte se improvizovat s mletým masem. Stačí klasiku mletého mix obměnit ještě o jiný kousek masa a trošku jinou surovinu a zase máte další chutné jídlo, které potěší jak teplé, tak i za studena.

20.10.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Plíčky na smetaně s hrubozrnnou hořčicí

Plíčky na smetaně s hrubozrnnou hořčicí

Milujeme pajšl na smetaně, nebo i jinak upravený. Ale ve školní jídelně jsem ho nikdy nejedla, protože když jsem v talíři viděla tu hromadu nevykrájených dýchacích trubic, tak mi bylo nevolno...to jsem našim zalhala a raději jsem byla o hladu.
Ale připravený doma, to je něco jiného. Vyzkoušejte do klasických plíček na smetaně přidat hrubozrnnou hořčici a uvidíte, že i taková nepatrná změna Vám přijde k chuti.

18.10.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Pomazánka z dýně Hokkaido se sýrem Cottage

Pomazánka z dýně Hokkaido se sýrem Cottage

vegetariánský recept

Je tu podzim a s ním sezóna dýní, které mají všestranné využití. Já dnes zkusila připravit lahodnou pomazánku se sýrem cottage.

14.10.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Dýňovo-celerová kaše

Dýňovo-celerová kaše

Pokud máte rádi celer, udělejte si dýňovo-celerovou kaši jako přílohu k masu,nebo jako samostatné jídlo.

30.9.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Dýňovo-jablečný závin

Dýňovo-jablečný závin

Pokud máte rádi dýni a jablka, pak je tento závin pro Vás jak dělaný. Chutná opravdu skvěle.

26.9.2016 Doba přípravy: 45 min více info
Křenová omáčka z hokaido s uzeným masem

Křenová omáčka z hokaido s uzeným masem

Máte rádi omáčky? Vyzkoušejte kombinaci dýně Hokaido,jablíček a křenu.

26.9.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Krkovice na medu a černém pivu

Krkovice na medu a černém pivu

Když máte naložené maso na grilování a selže počasí, tak i z pánve chutná krkovička velice dobře.

26.9.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Sýrová pomazánka se zakysanou smetanou a olivami

Sýrová pomazánka se zakysanou smetanou a olivami

Pomazánek není nikdy dost. Pojďme si pochutnat na sýrové s olivami.

16.9.2016 Doba přípravy: 10 min více info
Krůtí játra na zelenině

Krůtí játra na zelenině

Máte rádi krůtí játra? Jestli ano, vyzkoušejte kombinaci s dýní Hokaido.

16.9.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Rarášci s hříbky

Rarášci s hříbky

Máme houbovou sezonu, tak si pojďme smlsnout na Rarášcích z vepřového masa, které navíc ochutíme osmaženými hříbky.

17.8.2016 Doba přípravy: 90 min více info
Játrové knedlíčky podle mé babičky

Játrové knedlíčky podle mé babičky

Na játrové knedlíčky do polévky máme jistě každý svůj oblíbený recept.
Moje babička Anička dělávala knedlíčky z hovězích jater, ale já většinou používám vepřová,nebo drůbeží. Jinak ostatní suroviny dávám podle ní a vždy si pochutnáme tak, jako za dětských let u babičky.

2.8.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Kuřecí prsa s ovocným čatní

Kuřecí prsa s ovocným čatní

Zbylo Vám ještě trochu červeného rybízu a nějaké meruňky? Jestli ano, vyzkoušejte tuto rychlou dobrotu.

27.7.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Květákový mozeček na slanině a lahůdkové cibulce

Květákový mozeček na slanině a lahůdkové cibulce

Zeleninová rychlovka, která nikdy nezklame.
Květákový mozeček je notoricky známý. Když ho připravíme na slanině, nebo šunce s přidáním lahůdkové cibulky, tak tím nic nepokazíme.

18.7.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Krůtí stehna pečená v marinádě

Krůtí stehna pečená v marinádě

Máte rádi pečená krůtí stehna? Nebojte se zaexperimentovat a vyzkoušejte tuto"klasiku" upéct v chutné marinádě.

30.6.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Hermelínová pomazánka se šunkou a rajčátky

Hermelínová pomazánka se šunkou a rajčátky

Jsme hodně pomazánkoví. Kombinace hermelínu,šunky a rajčátek nám chutnala,tak jsem se o recept přišla podělit.

30.6.2016 Doba přípravy: 45 min více info
Žampiony plněné na pánvičce dušené

Žampiony plněné na pánvičce dušené

Máte rádi plněné žampiony?

Když je teplé počasí, honí Vás mlsná a nechcete zapínat troubu, můžete naplněné kloboučky udělat i na sporáku na pánvičce pod pokličkou.

20.6.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Smažená brokolice v česnekových lupíncích

Smažená brokolice v česnekových lupíncích

vegetariánský recept

Na klasické smažené brokolici nebo květáku si vždy pochutnáme. Občas udělám změnu a na obalení zeleniny místo strouhanky nadrtím česnekové chipsy. S jogurtovým česnekovým dipem a hromadou nakrájené masité papriky zmizí jídlo z talíře rychlostí blesku.

17.6.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Krkovičkové závitky se zeleninou z papiňáku

Krkovičkové závitky se zeleninou z papiňáku

Manžel je hodně masový a tak se alespoň trochu snažím do jídla vsunout i kousek té zeleninky.

16.6.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Kosmatice v kefírovo bylinkovém těstíčku

Kosmatice v kefírovo bylinkovém těstíčku

vegetariánský recept

Nastává čas kvetoucího černého bezu. Pojďte ochutnat smažené květy kosmatice ve slaném těstíčku.

27.5.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Kosmatice v kefírovo ředkvičkovém kabátku

Kosmatice v kefírovo ředkvičkovém kabátku

vegetariánský recept

V aleji za domem nám po roce začíná kvést "levná" surovina - černý bez.V těstíčku osmažené květy máme rádi ve sladké i slané verzi.Opět se těšíme na slané kefírové těstíčko obohacené o nastrouhanou červenou ředkvičkou.Tu můžeme nahradit nastrouhanou kedlubnou,mrkví, nebo šťavnatým a voňavým celerem.

27.5.2016 Doba přípravy: 30 min více info
Šunková pěna s řeřichou

Šunková pěna s řeřichou

Máte rádi řeřichu? V pomazánce chutná výborně, tak určitě vyzkoušejte.

2.5.2016 Doba přípravy: 10 min více info
Špenát z medvědího česneku s výpečky z vepřové plece

Špenát z medvědího česneku s výpečky z vepřové plece

Máme rádi špenát. Když je sezona medvědího česneku, dělávám půl na půl se špenátovým protlakem.
Letos byla sklizeň opravdu hojná a tak jsem vyzkoušela špenát jen ze samotného“medvěda“. Místo smetany jsem použila šťávu z masa, které jsem úmyslně připravila tímto stylem. Bylo to poznat a rodince chutnalo.

22.4.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Vepřová roláda s celerem připravená v papiňáku

Vepřová roláda s celerem připravená v papiňáku

Nebojíte se v kuchyni experimentovat? Jestli ne,tak vyzkoušejte kombinaci vepřového masa,celeru a pikantní domácí marmelády z červeného rybízu.

21.4.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Dušená zelenina s míchanými vejci

Dušená zelenina s míchanými vejci

Shlédla jsem video od Moniky Růžičkové, kde předvedla úžasný spirálový kráječ na zeleninu a ovoce.
Mě to tak nadchlo, že jsem si na internetu našla kráječ za pro mě přijatelnou cenu, ihned objednala a dnes po doručení zásilky vyzkoušela.
Moničko, díky za báječný tip na vynikajícího pomocníka.

11.3.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Králík s cibulovou omáčkou v pomalém hrnci

Králík s cibulovou omáčkou v pomalém hrnci

Králičí maso je u nás doma v oblibě. Máme možnost králíčka kupovat přímo z domácího chovu a to je pak parádní masíčko. 

4.3.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Čočka s uzenou příchutí

Čočka s uzenou příchutí

Máte rádi luštěniny? Jestli ano,vyzkoušejte čočku trošku jinak.

4.3.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Červená řepa - sladké nepečené mlsání

Červená řepa - sladké nepečené mlsání

Honí Vás mlsná a nechcete moc hřešit?Vyzkoušejte netradiční syrovou červenou řepu jako nepečený dezert plný vitamínů.

25.2.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Kančí na pomerančích a skořici

Kančí na pomerančích a skořici

vaření v pomalém hrnci

Divočina je náramná pochoutka. Pokud tento druh masa nemáme,jídlo můžeme připravit i z hovězí kližky a pochutnáme si také.

25.2.2016 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Tvarůžková pomazánka s tofu

Tvarůžková pomazánka s tofu

Máte rádi tvarůžkovou pomazánku? Vyzkoušejte ji trošku netradičně.

25.2.2016 Doba přípravy: 10 min více info
Červená řepa jako chuťovka s cibulí, nebo jako salát

Červená řepa jako chuťovka s cibulí, nebo jako salát

Máte rádi různé sulcy a huspeniny? Vyzkoušejte jednu nevšední ze syrové červené řepy.

12.2.2016 Doba přípravy: 20 min více info
Kuřecí čtvrtky na celeru

Kuřecí čtvrtky na celeru

Chutná Vám celer? Pokud ano, jistě si pochutnáte na tomto kuřátku, které je v kombinace s celerem naprosto geniální.

3.2.2016 Doba přípravy: 60 min více info
Kapustové karbanátky se sýrem a kuskusem

Kapustové karbanátky se sýrem a kuskusem

Karbanátky, na kterých si pochutná i vegetarián. Kombinace růžičkové kapusty a kuskusu Vás jistě mile překvapí.

3.2.2016 Doba přípravy: 45 min více info
Krůtí játra v pomerančové šťávě

Krůtí játra v pomerančové šťávě

Již delší dobu jsem nic nepřidávala,tak dnes jen takovou malou rychlovku.Je to sice z vnitřností,ale jídlo je rychlé a nám chutnalo.

26.1.2016 Doba přípravy: 15 min více info
Kozí kloboučky z "domácího listového" těsta

Kozí kloboučky z "domácího listového" těsta

Není taštička, jako taštička. Nyní vám přestaví recept z listového těsta, který plním kozím sýrem v kombinaci s rybízem. Nebojte se kombinovat a hlavně si nechte pár kousků bokem, protože nekontrolovatelně mizí ze stolu.

2.12.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Tatarák z hub

Tatarák z hub

S tataráky na všechny způsoby se obzvláště letos roztrhl pytel. Můžete ochutnat i bezmasé variace, jako je lilkový, dýňový něco z pečené zeleniny. Mno a na řadě jsou houby. Myslím, že si opravdu pochutnáte.

2.12.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Hovězí roláda s cuketou a šalvějí

Hovězí roláda s cuketou a šalvějí

V tomto případě je hovězí roláda připravována v papiňáku. Postup je úplně stejný jako při běžném dušení, jen doba přípravy se trošku protáhne.

28.11.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Salát z grilovaného masa a zeleniny s tarhoňou

Salát z grilovaného masa a zeleniny s tarhoňou

Těstovinový rýže, neboli tarhoňa, je skvělá nejen jako příloha, ale skvěle se hodí například do salátů.

28.11.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Pomazánka s dýní Hokkaido

Pomazánka s dýní Hokkaido

vegetariánský recept

Potřebovala jsem nějaký "neotřelý" podklad na obložené chlebíčky a protože mám větší množství hokkaido , tak jsem zaimprovizovala. Pomazánka měla úspěch i bez obložení.

28.11.2014 Doba přípravy: 20 min více info
Linecké cukroví

Linecké cukroví

Recepty na Vánoční cukroví není nikdy dost. Pokud jíte rádi slepované cukroví, jste na tom správném profilu.

27.11.2014 Doba přípravy: 45 min více info
Sulc - huspenina z kuřecího vývaru

Sulc - huspenina z kuřecího vývaru

Pokud holdujete huspeninám, určitě si přijdete na své u tohoto receptu. Ingredience volte dle chuti.

27.11.2014 Doba přípravy: více jak 90 min více info
Uzený vepřový ocásek dušený v zelenině

Uzený vepřový ocásek dušený v zelenině

Jakou přílohu k uzenému ocásku zvolíte je pouze na vás, já zvolila pro tentokrát těstoviny.

27.11.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Hovězí kližka na rajčatech s kuskusem

Hovězí kližka na rajčatech s kuskusem

Pokud si netroufneme na prošpikování masa, nic se neděje, bude stačit osmahnutý špek v základu.
Přidáním jiného druhu zeleniny do základu(mrkev, petržel, celer, nebo cuketa, lilek+kousek mrkvičky a pár stroužků česneku, či jiné k sobě hodící se zeleninové kombinace) pokaždé uvaříme jiné, chutné jídlo, ke kterému můžeme jako přílohu připravit-rýži, těstoviny, knedlíky, nebo brambory. Záleží na tom, jak v závěru“omáčku“dochutíme(sladká smetana, zakysaná smetana) a naředíme na námi požadovanou hustotu.

27.11.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Vepřový plátek v kedlubnovém krému

Vepřový plátek v kedlubnovém krému

Vepřové maso připravované v papiňáku s kedlubnou. Pokud nemáte papiňák, nezoufejte, jen se vám doba vaření trochu protáhne.

27.11.2014 Doba přípravy: 60 min více info
Býčí žlázy na másle s majoránkou

Býčí žlázy na másle s majoránkou

Býčí žlázy někoho okamžitě odradí a někoho přiláká ze zvědavosti. Nedejte na předsudky! Je to skvělá delikatesa. Můžete je klidně, jako játra nechat hodinu odležet v mléce.

27.11.2014 Doba přípravy: 30 min více info
Bílkovo-sýrové muffiny

Bílkovo-sýrové muffiny

Muffiny můžete péct na tisíc způsobů. Zdá se vám tento recept "podivný"? O to víc vám bude určitě chutnat!

27.11.2014 Doba přípravy: 30 min více info
zpět na home stranu
Články
Domácí hojivá měsíčková mast

Domácí hojivá měsíčková mast

Kdo by si někdy neodřel lokty, nebo kolena. Nám, co by dětem to vždy babička léčila domácí měsíčkovou mastí, která je na suroviny i výrobu opravdu nenáročná.

12.7.2017 více info
zpět na home stranu
Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI