jméno a příjmení | Jana Plíšková |
znamení | štír |
koníčky | milovnice kávy, dobrého jídla, knížek a světských požitků vůbec |
oblíbená věta | Láska v různých podobách prochází žaludkem. |
Co o sobě říci…Snad jen to, že miluji život, knížky, přírodu, cestování, přátele, rodinu, skvělé jídlo a kávu. Bez většiny toho, co jsem teď vyjmenovala, si nedokážu představit jediný den. Blog Zápisky malé Jani jsem založila hlavně proto, že kvůli pracovnímu zápřahu jsem pomalu přestávala mít volný čas, který bych plnohodnotně věnovala relaxaci a svým koníčkům. Prostřednictvím svých článků a slov, která v nich zaznívají, chci se čtenáři sdílet své radosti, požitky a zkušenosti, a stejně tak peripetie (nejen) z kuchyně.
Mám ohromně ráda lesní ovoce. Maliny, ostružiny, borůvky… A nejen pro ty syté odstíny barev, kterými se pyšní, ale hlavně pro jejich výraznou chuť. Nikoho asi nepřekvapí, že ty nasbírané v lese mají chuťově jaksi větší šmrnc. Před týdnem jsem si musela trochu odpočinout od psaní diplomky (ano, ještě není po všem) a vyrazili jsme do lesa na nějaký ten lup. Borůvek už bylo poskrovnu, ale maliny zrovna zažívaly největší rozkvět a ostružiny už začaly taky pomalu dozrávat. Toho se muselo využít! A tak začal malý experiment a jsem ráda, že se s vámi můžu podělit o plody své práce.
Jak by řekla moje maminka: „Ať se děje, co se děje, jíst se musí!“ (a potěšit své čtenáře také, dodala bych já:). Pocuchané nervy si říkají o uklidnění pomocí sacharidové bomby, tak hurá do toho! Přináším vám jednoduchý a rychlý recept s maximálním chuťovým požitkem. Doufám, že uspokojí vaše mlsné jazýčky stejně jako ty moje.
Kolikrát si lámu hlavu nad novými recepty, kterými bychom si s přítelem zpestřili jídelníček. On mi vlastně pomohl se vymanit z určitého stereotypu v kuchyni díky svému životnímu stylu. Je totiž vegetarián, což mi paradoxně nepřineslo velké omezení při vaření.
Batáty, nebo též sladké brambory, jsem po očku sledovala v obchodech už nějakou dobu, ale z nějakého důvodu jsem si na ně netroufala.
Nevím, jak vy, ale já bublaninu miluju. Odjakživa :). Mám ji spojenou s dětstvím, létem a zralými třešněmi.
Lilek stále tak trochu patří mezi opomíjenou zeleninu. Je to ale velká škoda, to vám potvrdí všichni, kdo mu přišli na chuť. Hodí se skvěle na různé přípravy – restování, pečení, grilování, a jídlu vždy propůjčí nezaměnitelnou parádní chuť, ať už jej použijete jako přílohu či součást hlavního jídla.
Křehké košíčky s krémem, které hrají všemi barvami sezónního ovoce.
Krásné červené bochánky s krémovou čepičkou jsem měla na svém pomyslném seznamu věcí, které chci zkusit :).
Pokud chcete sobě nebo svým blízkým dopřát chuťové orgastické stavy, pusťte se do tohoto moučníku bez váhání! No ne?
Jsou jednoduché, hutné, syté, prozáří vám propršený den a postačí vám na jejich ukuchtění pár kaček! Jak už titulek napověděl, je řeč o krémových polévkách, které připravuji čím dál tím častěji právě již díky výše zmíněným výhodám.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI