jméno a příjmení | leona Meindlová |
koníčky | děti, psi, dobré jídlo, hory |
povolání | nutriční poradkyně |
Stručně řečeno jsem študovaná nutriční specialistka, co sama sebe nebere zas tak moc vážně, miluje dobré jídlo, víno, velké psy, malé děti, moře, hory, naše dřevěné odrážedlo a spoustu dalších věcí, bez kterých by na světě nebylo tak hezky.
Mám 2,5letého syna, jednoho muže, úžasné rodiče a spoustu sourozenců. Jsem nadšený rekreační sportovec a baví mě vše od in-line bruslí, přes kolo, plavání až k lyžování. Naopak mi nikdy nešly míčové hry. Nebojím se říct, že jsem na ně dokonce naprosto a zoufale levá. A kromě toho jsem absolutní hudební antitalent a na základní škole jsem jednou dostala i trojku ze zpěvu.
Jinak ráda vařím z čerstvých surovin, miluju naši farmářskou prodejnu, trhy a bedýnky. Díky svému prvnímu setkání s indickou kuchyní, když se v době mých studií na gymnáziu otevřela v Prachaticích indická restaurace, jsem těmto chutím a vůním naprosto propadla. Neumím si svůj život v kuchyni představit bez koriandru, zázvoru, římského kmínu a dalšího koření, takže i vy se můžete těšit na spoustu voňavých receptů. Pokud si indickou kuchyni představujete jen jako jídlo s kari, budete se divit.
S výživou jsem začínala asi jako každá jiná studentka střední školy - četbou zaručených rad a diet v "ženských" časopisech. Stejně jako holky dneska, i my jsme přemýšlely nad tím, jak může fungovat Atkinsonova dieta, a nechápaly jsme, jak to někdo může vydržet. Zkoušely jsme dělenou stravu, ale jen do chvíle než nás v jídelně omámila vůně čerstvých vdolečků s povidly a tvarohem nebo než některá z nás (zrádkyně) navrhla zajít si místo poslední hodiny na pizzu nebo do indické. V posledním ročníku gymnázia jsem se k překvapení svých blízkých rozhodla věnovat otázce výživy hlouběji, a to rovnou na vysoké škole. Ne, že by mě v té chvíli výživa vyloženě zajímala, ale nedělaly se tam přijímačky z fyziky J Což, jaká zrada, nakonec moc neznamenalo, páč jsme ji pak měli v různé podobě hned dvakrát v průběhu našeho studia. V letech 1999 až 2003 jsem tedy studovala na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně obor Výživa člověka a musím říct, že mě škola opravdu bavila. Možná i proto, že tam byla bezvadná parta J A jak se moje cesta k nutriční poradně vyvíjela dál, to si můžete přečíst přímo v článku na mých webových stránkách…
Miluji zeleninové karbanátky a postupně zjišťuji, že do nich jde nacpat fakt cokoli a vždycky jsou dobré.
V naší rodině se banány moc nejí, a tak často řeším otázku, co s nimi (když je třeba syn dostane od babičky). Většinou nám přezrají a pak už na ně nemá chuť opravdu nikdo. Bábovka je pro nás tři moc velká, tu se mi dělat nechtělo, tak jsem taky jednou zkusila muffiny.
Tohle jídlo mě sice nenadchlo na první dojem takovým tím způsobem „panebože to je dobrota“, ale protože jsem ho dneska dělala už podruhé, je jasné, že má něco do sebe.
Tohle jídlo doma naprosto milujeme. Je rychlé, zdravé a dá se připravit dopředu, pokud třeba potřebujete před obědem venčit dítě nebo tak něco.
Pokud máte jemné kari, můžete do směsi koření přidat i trochu mletého chilli.
Klasik by pravil "jak primitivní" a já dodávám nikoli "jak účinné", ale jak výborné! To prostě musíte zkusit!
Nasbírali jste košík hub a nevíte co s nimi? Tak te´d je to určitě jasné.
V originálu jsou to muffiny, leč já stále nemám ani formu ani košíčky, takže se nenechte zmást ;-)
Podávejte ideálně s vařenými brambory, zeleninou a jogurtovou "tatarkou" domácí výroby.
Moje milovaná indická - jednoduchá, rychlá a výborná záležitost.
Milujete mango? Nechte se inspirovat tímto receptem a použijte mango k přípravě lahodného nápoje. Ale pozor nepřežeňte to s kardamomem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI