jméno a příjmení | Monika Daníšková |
znamení | blíženci |
koníčky | pečení, focení, cestování, čtení (E. A. Poe, G. Flaubert, Stendhal,...), učení jazyků, jízda na kole, běh. |
sny a cíle | útulná kavárnička, studium v USA, dokonalá znalost angličtiny |
blog |
Jmenuju se Monika a bydlím v Kladně, kde chodím na zdejší Gymnázium.
Lásku k jídlu jsem podědila po mamince a babičce, které jsou obě výborné pekařky a mamka dokonce i excelentní cukrářka. K pečení mě obě vedly už odmalička a tak není divu, že ze mě vyrostlo to, co ze mě vyrostlo.
Všechno pečení neuvěřitelně prožívám, snažím se mít výrobky co nejdokonalejší a když se zadaří, mám vždycky neuvěřitelnou radost. Pečení je moje vášeň, vyplňuju jím volný čas, čas na učení, na práci doma,... Je to chvíle, kdy nemyslím na nic než na ingredience a kombinace chutí - připadám si vždycky jako vynálezkyně a veliká objevitelka. Kdyby to všechno měl kdo jíst, asi bych se z kuchyně nikdy nevyhrabala a jen pekla a pekla a pekla.
Blog jsem založila proto, abych svoje zkušenosti s danými recepty poslala dál. Pomohla druhým se lépe orientovat a vyvarovat se chybám. Zároveň ale i třeba někoho inspirovat, ukázat mu krásu pečiva čerstvě vytaženého z trouby a třeba tak přivést na pekařskou dráhu nové lidi s novými a neotřelými nápady.
Co se týče mých snů - přála bych si studovat v USA, konkrétně jsem si teda vyhlédla Stanford, i když je mi jasné, že je skoro 80% šance v neúspěch. Ale důležité je nepřestat doufat, že jo? Ve Státech bych už potom chtěla zůstat, žít tam natrvalo. Získat dobrou práci a moct si dovolit otevřít kavárničku, kam bych mohla péct svoje dobroty a tak druhým trochu oslazovat jejich uspěchané životy.
Týden běží hrozně rychle. Všechno se to míhá kolem mě a já nestíhám sledovat, co se děje nebo ne. Škola je příšerná jako vždycky, nemá snad cenu si stěžovat pořád dokola a dokola...
Doma nebylo co k snídani a tak jsem podle nového listopadového vydání časopisu FOOD vytvořila rychlé domácí piškotky. Hotové byly ani ne za půl hodiny.
Částečně jako na oslavu k příležitosti složení zkoušek v autoškole, jsem pekla pro drahouše svůj první povedený cheesecake.
Protože měla moje úžasná sestřička ve středu svátek, peklo se 12 těchhle poměrně hezky vydařených dortíčků na způsob medovníku.
Původně jsem se inspirovala z několika (asi 3) receptů a vzniklo něco, čeho ještě včera večer zmizela více než polovina :)))
I tak si ale myslím, že je tenhle recept zajímavý - mně strašně moc chutnal, snědla jsem půlku skoro na posezení!
Makovník bez mouky. Už je to delší dobu, co jsem pekla tuhle naprostou pochoutku, ale až včera jsem našla v počítači trochu lepší fotky a řekla jsem si proč je sem nedat.
Co připravit pro celou rodinu na snídani? Zkuste vynikající palačinky s jablky.
Bábovku zná snad každý a snad každý ji naprosto miluje. Popravdě ani neznám nikoho, kdo by si jí u babiček nebo maminek s radostí nenacpal plnou pusu.
Náš recept na staročeskou bábovku se dědí, stejně jako na spoustu dalších klasicky českých sladkostí :))
S maminkou jsme nedávno spáchali slanou pochutinu, která se u nás každý rok sní na kila a přímo rychlostí blesku. Druhý den večer už jsou na tácu vždy k nalezení jen drobečky.
Jelikož nejvíc ze všeho miluji pečení právě těchto malých bochánků s barevným krémem na vrchu, rozhodla jsem se sepsat všechno, co o nich vím a podělit se o pár rad, které jsou třeba pro pečení zásadní, ale do receptu je nikdo nenapíše. Závěrem potom „přihodit k dobru“ pár tipů na krémy a polevy.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI