jméno a příjmení | Petra Kafuňková |
znamení | ryba |
koníčky | Vaření, pečení, listování v kuchařkách, foodstyling, turistika, jízda autem, cestování s rodinou, seriály, focení, příroda. |
sny a cíle |
Nejvíce si přeji abychom byli všichni zdraví a šťastní. Mým cílem a snem, |
motto | "Miluj to, co máš a sni i tom, co nemůžeš mít!" |
Jmenuji se Petra Kafuňková. Nyní jsem momentálně na mateřské dovolené se synkem Kubíkem (3). Starší synek Jiřík (6) chodí do školky k předškolákům. Mým povoláním je starost a pečování o staré nemocné lidi - tedy zdravotní sestra. Má práce sice do vaření moc nezapadá, ale možná přece jen něčím. Pokora, láska, péče a cit, to s vařením také trošku souvisí, nemyslíte?
Můj sen se již splnil, mám úžasnou rodinu, manžela a děti, kteří jsou pro mě vším. Užívám si nejlepší chvíle v životě. Nejvíce si přeji, abychom byli zdraví a šťastní!
Máte rádi smetanovo - ovocné cheesecaky? Jeden z mých dalších je s mascarpone a mangovým rozvarem. Mango je tropické ovoce, známé zdrojem vitaminů A, C, beta karotenu, draslíku a vlákniny. Obsahuje také málo tuku a sodíku, proto jsem ho zařadila právě do této dobroty, aby jsem v ní vyrovnala podíl tuku, který se již nachází ve smetanovém krému. Základ korpusu jsem vymyslela jako zdravější verzi z kokosové a mandlové mouky.
Dneska jsem měla chuť na štrůdl. Pokud nepečete z kokosové mouky, nastal ten pravý čas. Dezerty jsou jemné, chutné a krásně voní. Děti vám za takový štrůdl, utrhnou talíř i s rukou!
Mrkev je nejen zdravá a chutná zelenina, ale je opravdu výborná do nejrůznějších sladkých dezertů. Já tentokrát zvolila malé dortíky, které nejen vypadají božsky, ale také chutnají.
Bleskový předkrm či jednohubka, která lahodí nejen oku, ale i vašim chuťovým pohárkům.
Cheesecake miluje snad každý. Když přidáte trošku krému napovrch s čerstvým ovocem, máte během chvilky na stole krásný barevný dortík, který milují hlavně děti.
Máte dost už smaženého květáku či mozečku a chcete vyzkoušet něco lahodnějšího? Tak proto neváhejte a vyzkoušejte květák v jiné podobě, který se osvědčil i v našem jídelníčku.
Máte rádi cheesecake? Naše rodina ho přímo miluje. Cheesecake je dezert, který tvoří dvě vrstvy: krusta z rozdrobených sušenek a sýrová vrstva. Může být i pečený, ale já jsem zvolila nepečenou zdravější variantu a sušenky jsem nahradila opraženými pohankovými vločkami s kokosem. Krém jsem připravila z avokáda a limety, které jsou rovněž zdravou potravinou.
Brokolice je velmi zdravá a nepostradatelná zelenina v kuchyni, která obsahuje hodně vitamínu C, kyseliny listové a vlákniny. A tak jsem se rozhodla udělat tyto kuličky. A protože jsem neměla dost brokolice a měla bych kuliček málo, přidala jsem ještě cuketu, která spolu s brokolicí a česnekem spojila výbornou chuť a přidala do nich spoustu minerálů a žádné kalorie. Obalila jsem kuličky v sezamu, který patří mezi nejzdravější semínka, obsahuje vysoký podíl vitamínů, zvyšuje imunitu a zlepšuje látkovou přeměnu.
Quiche je slaný koláč, který pochází z Francie a nejčastěji se plní směsí sýra, vajec, smetany a zeleniny, kterou máme rádi a servírují se teplé nebo studené. Já jsem zvolila mou oblíbenou verzi se špenátem, sušenými rajčaty a kozím sýrem.
Znáte pohanku? Pohanka je často užívanou surovinou ve zdravé výživě. Neobsahuje lepek, takže jako jedna z mála obilovin je vhodná pro osoby trpící celiakií.Také posiluje imunitu, využívá se i při detoxikaci a doporučuje se k jídlu zejména v zimě, protože prohřívá organismus.
Milujete kapra? Ryby? V tom případě jste u toho správného receptu, který chce pár hodin trpělivosti a poté vás rybka vystřelí do gastro nebe chutí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI