Bezová hopsinková šťáva (likér) zpět

Ingredience:
kuličky černého bezu2,5 lvoda1 lkrystalový cukr1 kg
vanilkový cukr1 balíčeksilná káva6 lžicrum1/2 l
kuličky černého bezu 2,5 l, voda 1 l, krystalový cukr 1 kg, vanilkový cukr 1 balíček, silná káva 6 lžic, rum 1/2 l

Příprava

Pamatujete si hopsinkovou šťávu, kterou připravovali gumídci? Pak zkuste tento recept, třeba si také "hopsnete" radostí.

2,5 litru kuliček černého bezu s 1 litrem vody vaříme 15 minut.Co nejvíc vymačkáme a přidáme 1 kg krystalového cukru - vaříme do rozpuštění. Nasypeme 1 vanilkový cukr, přidáme 6 polévkových lžic silné kávy a necháme stát do druhého dne.

Druhý den přilijeme 1/2 litru rumu a nalijeme do lahví.

2014-09-03 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI