Ingredience: | |||||
Ghítela | 2 lžičky | Caro | 1 lžíce | rýžovo-kokosové mléko Provamel | dle chuti |
voda | dle potřeby | rýžová smetana Soyatoo | 2 lžíce | nastrouhaná Vivani Hot chocolate Vegan | dle chuti |
led | dle potřeby |
Blíží se nám léto a ledová káva přijde k chuti. Obilné kávy jsou u nás doma velmi oblíbené. Vyzkoušela jsem připravit ledovou kávu z Cara, přidala jsem si k ní Ghítelu a už neměním a nemusím se strachovat, když bude upíjet i náš syn.
Její příprava je jednoduchá a zvládne ji každý.
Do šejkru nasypeme Caro, zalijeme jej rostlinným mlékem, přidáme Ghítelu, led a dle chuti případně naředíme vodou. Vše společně důkladně protřepeme, nalijeme do sklenic, přidáme rýžovou smetanu a posypeme strouhanou čokoládou.
Každému dle jeho chuti, ledovou kávu můžeme připravit z Melty, rozpustné kávy, překapané či kávy připravené z kávovaru či presovače. Rostlinnou smetanu Soyatoo můžeme nahradit klasickou, stejně tak mléko můžeme použít jakékoliv rostlinné, ale kokosové je nejlepší, případně pokud tolerujeme mléčnou bílkovinu, nahradit jej kravským nebo smetanou. Ghítela: Ghítela je luxusní alternativa oblíbené pomazánky. Složení: arašídové máslo, med, kakao, ghí a vanilka. Nic víc. Bez palmáče, bez cukru, bez lepku a bez laktózy. Vše v BIO kvalitě. Amen.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI