Ingredience: | |||||
velká cibule | 2 ks | hřebíček | 1 lžička | med | dle chuti |
jemně nastrouhaný zázvor | 1 lžíce | citron | dle chuti |
Chřipková epidemie je v plném proudu a bohužel se tahle mrška nevyhnula ani mně. Nejsem zastáncem léků, a proto se snažím vyléčit se pomocí všelijakých babských rad, čajů a bylinek. A právě recept na jeden takový protichřipkový čaj jsem si pro vás dnes připravila. Jako malá jsem nenáviděla cibulovou šťávu. Chuťově byla odporná, ale pamatuji si, že vždycky spolehlivě zabrala. A tak jsem se rozhodla, že si místo šťávy připravím cibulový čaj. Je dobré nastrouhat si do čaje i čerstvý zázvor. Pak už jsem jen přidala med, citron a po ochutnání jsem vůbec nepoznala, že by v něm nějaká cibule byla. Doporučuji zachumlat se s čajem pod peřinu a chřipku hezky vyležet.
Cibuli oloupeme a nakrájíme ji na větší kousky. Nakrájenou cibuli vhodíme do menšího hrnce, přidáme hřebíček a zázvor. Vše zalijeme cca půllitrem vody a přivedeme k varu. Jakmile voda začne vřít, ztlumíme plamen na minimum a necháme probublávat 15 - 20 minut. Po dvaceti minutách vodu scedíme. Hotový cibulový čaj osladíme medem a nakonec přidáme citronovou šťávu. Čaj pijeme teplý.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI