Fialkový sirup (šťáva) zpět

Ingredience:
čerstvé květy fialky3 - 4 hrstipřevařená vlažná voda1 lkyselina citronová10 g
cukr krystal1 kg
čerstvé květy fialky 3 - 4 hrsti, převařená vlažná voda 1 l, kyselina citronová 10 g, cukr krystal 1 kg

Příprava

Tak a je to tady, fialky kvetou a je čas na jejich zpracování! Takže mám pro vás skvělý tip na fialkový sirup (šťávu). FIALKOVÝ SIRUP má blahodárné účinky proti kašli, bolestem hlavy a neklidnému spánku.

Květy fialky vložíme do hrnce či velké zavařovací sklenice a zalijeme je jedním litrem převařené vychladlé vody. Nádobu uzavřeme a na temném místě necháme fialky 24 hodin vylouhovat. Roztok v této fázi nevoní nijak hezky, ale žádný strach, varem se to změní. Po vylouhování vymačkáme tekutinu přes plátýnko do hrnce (již je vidět jemná modrá barva), přidáme cukr a přivedeme k varu. Vaříme, dokud se cukr nerozpustí a pak ještě asi 20 minut.
Ke konci přidáme kvůli konzervaci špetku kyseliny citrónové. Přidáním citrónu nebo kyseliny citrónové se barva okamžitě mění z modré na červenou. Pak už jen sirup plníme do láhví s uzávěry. Když ho zalijeme vodou, můžeme si udělat výbornou osvěžující šťávu.

2016-04-05 Nápoje

Poznámka

Z výše uvedeného receptu jsem uvařila 1,5 l sirupu.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI