Fragole al vino rosso (jahody s červeným vínem) zpět

Ingredience:
červené víno1 sklenicecukr3 - 4 lžícejahody spousta
máta pár lístků
červené víno 1 sklenice, cukr 3 - 4 lžíce, jahody spousta, máta pár lístků

Příprava

Tak a čím zapíjet celou romantickou valentýnskou večeři? No „opilými“ jahodami. Můžete si je dát jako aperitiv,  popíjet je v průběhu jídla a nebo si je dát samotné po dezertu na dobré trávení. Jahody se naloží do vína přes noc a buďto si je potom ze sklenice vyndáte stranou a víno pijete zvlášť nebo si je jednoduše necháte ve sklence a průběžně je ujídáte a upíjíte. No, podle mě neexistuje lepší kombinace než jahody a červené víno. Někdo je dělá i s bílým, ale mě přijde lepší tato varianta.

Postup:

  • nalijte do sklenice víno (cca 2 deci)
  • přidejte cukr a pořádně promíchejte
  • přidejte jahody nakrájené na malé kousky a lístky máty
  • nechte přes noc naložené, ale výborné jsou i k okamžité konzumaci
2015-02-13 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy10 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI