Horká mátová čokoláda zpět

Ingredience:
hořká čokoláda nasekaná na kousky1 hrnekpeprmintky nakrájené na kousky1/2 hrnkusmetana3/4 hrnku
peprmintový extrakt1 lžička
Čokoláda:
horké mléko180 mlmátová ganache2 lžícežužu na ozdobení
hořká čokoláda nasekaná na kousky 1 hrnek, peprmintky nakrájené na kousky 1/2 hrnku, smetana 3/4 hrnku, peprmintový extrakt 1 lžička, horké mléko 180 ml, mátová ganache 2 lžíce, žužu na ozdobení

Příprava

To mi takhle zbyla mátová ganache z dortu. A jelikož mi bylo líto, že je něco tak dobrého zcela bez využití, rozhodla jsem se k experimentu. Z výsledku jsem nebyla překvapená .... byla jsem v šoku!!! Nejlepší horká čokoláda, co jsem kdy pila!

Smetanu s extraktem přivedeme k varu. Horkou smetanu nalijeme na čokoládu a peprmintky a rozmícháme do hladké hmoty. Pokud jsou v čokoládě cucíky z peprmintek, přepasírujeme směs přes sítko. Dáme do zavařovacích sklenic a uchováváme v ledničce až 14 dnů. 
 
Čokoláda:
Mléko ohřejeme (v mikrovlnce stačila minuta), přidáme 2 lžíce čokoládové směsi a pořádně rozmícháme. Pokud je chuť, ozdobíme hotovou čokoládu žužu. 
2015-01-15 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostzima
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI