Horké jablko se zázvorem zpět

Ingredience:
středně velká jablka2 ksmletá skořice špetkabadyán dle chuti
hřebíček dle chuticitronová šťáva1 lžícetřtinový cukr dle chuti
mletý muškátový oříšek špetkazázvor kousekvoda dle potřeby
středně velká jablka 2 ks, mletá skořice špetka, badyán dle chuti, hřebíček dle chuti, citronová šťáva 1 lžíce, třtinový cukr dle chuti, mletý muškátový oříšek špetka, zázvor kousek, voda dle potřeby

Příprava

Dnes má pro vás recept na dobrotu, kterou si vychutnáte zejména při dlouhých zimních večerech. Je to moje oblíbené horké jablko. Dá se připravit i z hotového jablečného džusu, ale já si připravuji raději své vlastní. Můžete si do něj přidat oblíbené koření nebo kapičku něčeho ostřejšího. Tenhle drink vás rozhodně zahřeje.

Jablka očistěte, oloupejte a nakrájejte je na kousky. Kousky jablek vhoďte do středně velkého hrnce a přidejte ostatní suroviny. Vše zalijte 60 ml studené vody a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte jablka 10 minut zvolna vařit pod pokličkou. Nakonec vytáhněte koření a směs rozmixujte dohladka. Podle hustoty přidejte ještě vodu, nechte chvilku prohřát a ihned podávejte. 

2017-02-10 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI