Ingredience: | |||||
středně velká jablka | 2 ks | mletá skořice | špetka | badyán | dle chuti |
hřebíček | dle chuti | citronová šťáva | 1 lžíce | třtinový cukr | dle chuti |
mletý muškátový oříšek | špetka | zázvor | kousek | voda | dle potřeby |
Dnes má pro vás recept na dobrotu, kterou si vychutnáte zejména při dlouhých zimních večerech. Je to moje oblíbené horké jablko. Dá se připravit i z hotového jablečného džusu, ale já si připravuji raději své vlastní. Můžete si do něj přidat oblíbené koření nebo kapičku něčeho ostřejšího. Tenhle drink vás rozhodně zahřeje.
Jablka očistěte, oloupejte a nakrájejte je na kousky. Kousky jablek vhoďte do středně velkého hrnce a přidejte ostatní suroviny. Vše zalijte 60 ml studené vody a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a nechte jablka 10 minut zvolna vařit pod pokličkou. Nakonec vytáhněte koření a směs rozmixujte dohladka. Podle hustoty přidejte ještě vodu, nechte chvilku prohřát a ihned podávejte.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI