Ingredience: | |||||
malá dýně Hokkaido | 1 ks | plnotučné mléko | 2 hrnky | skořice | 2 lžičky |
koření Chai polibek orientu | 10 g | třtinový cukr | dle chuti | hořká čokoláda | dle chuti |
Dostala se mi do rukou malá dýně Hokkaido, jedna jediná. Lámala jsem si hlavu co s ní, až mě napadlo, že by se z ní dal vytvořit nápoj.
Dýni už jsme měli na různé způsoby, ale ne v podobě nápoje.
Já osobně dýně moc nemusím, ale snažím se jim stále dávat šanci.
Nejprve si rozpálíme troubu na 200°C. Dýni Hokkaido si omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na plátky tak, jak nám přijde pod ruku. Tato dýně má výhodu v tom, že se nemusí loupat.
Připravenou dýni vložíme na pečící papír a pečeme do měkka přibližně 40 - 50 minut. Pečeme ji tedy na sucho a pravidelně kontrolujeme.
Upečenou dýni umixujeme na jemné, hladké pyré a přemístíme do větší mixovací nádoby.
Následně přidáme všechny suroviny kromě čokolády (ale pokud chcete, můžete přidat i čokoládu, jen si nechte kousek na zdobení) a společně je chvilku mixujeme, čímž se směs i zlehka našlehá.
Pak už si jen připravíme menší hrnec, ve kterém směs pořádně zahřejeme.
Toto množství vychází přibližně na 3 - 4 skleničky, záleží na velikosti.
Zdobit můžete čokoládou nebo šlehačkou.
Přeji dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI