Ingredience: | |||||
jablečný mošt (džus) | 1 l | jablka | 2 ks | pomeranč | 2 ks |
citron | 2 ks | celá skořice | 4 - 5 ks | badyán | 3 hvězdičky |
hřebíček | 6 ks | vanilkový cukr | 1 ks | cukr | 1 - 2 lžíce |
tuzemský rum (dospělácká verze) | 100 ml |
Dnes jedeme v jablíčkách! Protože je pěkná zima, tak jsem připravila na zahřátí JABLEČNÝ PUNČ. Slovo punč má původ v hindském výrazu “pánč” s významem pět, protože původně se zhotovoval z pěti přísad: z alkoholu, cukru, citrónu, vody a čaje či koření.
Do hrnce nalijeme jablečný mošt (džus), přidáme šťávu z jednoho citronu, vanilkový cukr, cukr třtinový (ale může být i krupice), celou skořici a v čajovém sítku hřebíček a badyán. Poté jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky nebo kostky. Pomeranče a citrony nakrájíme na plátky a všechno nakrájené ovoce přidáme do hrnce. Punč necháme asi 10 minut probublat. V případě dospělácké verze poté přidáme rum a můžeme servírovat.
VENDY TIP! Do punče pro dospělé přidávám i rozinky naložené v rumu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI