Jahodový sirup s mátou a ananasovou šalvějí zpět

Ingredience:
jahody1 kgtřtinový cukr600 glimetka2 ks
kyselina citronová10 gmáta dle chutiananasová šalvěj dle chuti
jahody 1 kg, třtinový cukr 600 g, limetka 2 ks, kyselina citronová 10 g, máta dle chuti, ananasová šalvěj dle chuti

Příprava

Sezóna jahod je v plném proudu. Letos mě lákalo vyzkoušet zase něco nového mimo klasiky jako zmrzlina, marmeláda, knedlíky, ovocné letní dorty apod. Volba padla na sirup, který jsem chtěla něčím oživit. Kombinace s mátou je jasná volba, a navíc jsem si minulý týden na farmářských trzích koupila novou bylinku šalvěj ananasovou a učarovala mi nejen svojí vůní a chutí, ale i údajnými výraznými antidepresivními účinky - což mi určitě maminky puberťáků potvrdí, že to je věc v tomto období naprosto žádoucí. A tak vznikl tento lahodný sirup, pro lení dny a večery - kdy určitě vyzkouším i kombinaci s alkoholem.

Jahody omyjeme, očistíme a rozmačkáme, přidáme oloupané a na kolečka nakrájené limetky, lístky máty a šalvěje. Necháme přes noc odležet. Přecedíme přes gázu nebo utěrku. Lehce zahřejeme cca na 50 stupňů, přidáme cukr a kyselinu citronovou, mícháme do úplného rozpuštění cukru. Vlijeme do dobře vymytých sklenic - já je spařuji vřelou vodou. Uchováváme v chladu a temnu.

2017-06-20 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI