Ingredience: | |||||
převařená voda | 3 l | limetka nebo citron | 2 ks | cukr | 15 lžic |
sušené kvasnice | 1/2 lžičky | květy bezu | 20 ks |
Před několika týdny jsem psala, že láskou mého léta je tymiánová limonáda. Beru zpět. Dnes se ji stala lehce perlivá bezová. Ačkoliv mám takový pocit, že letošní léto budu co se limonád týče poněkud promiskuitní. Zázvorový sirup se už maceruje a v hlavě mám další.
Převařte vodu a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Ve velké nádobě (ideální je velká sklenice) rozpusťte ve vodě cukr, kvasnice a na kolečka nakrájené omyté limetky a čisté bezové květy. Někdo je omývá, já tak nedělala, abych neopláchla pyl, ale měla jsem bez z hloubi Orlických hor a jenom jsem pečlivě obrala eventuální broučky.
Takto naloženou limonádu nechte v zakryté sklenici při pokojové teplotě 24 hodin. Poté ji přeceďte přes cedník, nebo gázu a nechte vychladit.
Uvidíte, že si ji zamilujete.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI