Ingredience: | |||||
voda | 750 ml | jablko (nebo jablečný mošt místo vody a jablka) | 1 ks | majoránka | 10 snítek |
rýžový sirup nebo med | 2 lžíce |
Letní osvěžení, které vám ale přijde stejně dobře k duhu i v teplé verzi ve chvílích, kdy se rozhodnete přírodními metodami bojovat s nachlazením a kašlem.
Jablka nakrájejte na tenké plátky a dejte do hrnce nebo džbánu. Přidejte vodu, snítky majoránky, svařte k bodu varu a odstavte. Jestliže máte málo sladká jablka, v této chvíli můžete čaj ještě i dosladit medem či sirupem. Pokud budete chtít chuť ještě intenzivnější, použijte místo jablka a vody rovnou jablečný mošt a stejným způsobem společně s bylinkami ohřejte. Nenechejte nejdříve vychladnout na lince a poté uložte do lednice. Vychlazený čaj pak podávejte.
Pokud budete čaj podávat při nemoci, můžete sílu bylinek podpořit ještě i majoránkou sušenou, dobře se hodí také plátky cibule, která pomáhá s vykašláváním. Vyluhovaný čaj před podáváním nemocnému naopak ohřejte.
Dětská specifika:
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI