Mangovo kokosové lassi zpět

Ingredience:
středně velké mango2 ksbílý jogurt200 gkokosové mléko160 ml
strouhaný kokos2 lžičkymed3 lžičkysůl špetka
skořice špetkamletý kardamon špetka
středně velké mango 2 ks, bílý jogurt 200 g, kokosové mléko 160 ml, strouhaný kokos 2 lžičky, med 3 lžičky, sůl špetka, skořice špetka, mletý kardamon špetka

Příprava

Základem pro přípravu lassi, jež se zrodila v indické oblasti Paňdžáb, jsou jogurt a mléko smíchané s trochou vody, se solí a kořením. Tradičně se do základní varianty lassi přidával pro lepší chuť také mletý pražený římský kmín. Pokud je na lassi něco velmi sympatického, tak je to fakt, že si na své přijdou milovníci sladkého i ti, co dávají přednost jiným chutím. Připravit ho lze jemně slané, nebo sladké (i do této varianty však patří špetka soli).

Všechny ingredience dejte do mísy a tyčovým mixérem pořádně rozmixujte. Poté nalijte do skleniček, ozdobte mangem či posypte kokosem a podávejte.

2016-02-29 Nápoje

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI