Pečený zázvorový čaj s citrusy zpět

Ingredience:
čerstvý zázvor1 kgcitron2 kslimetka2 ks
rum / slivovice2 pol. lžícetřtinový cukr800 gbadyán4 ks
skořice2 svitkyhřebíček15 ksvroucí voda
čerstvý zázvor 1 kg, citron 2 ks, limetka 2 ks, rum / slivovice 2 pol. lžíce, třtinový cukr 800 g, badyán 4 ks, skořice 2 svitky, hřebíček 15 ks, vroucí voda

Příprava

Přemýšlíte o dárcích na Vánoce? Máte rádi jedlé dárky, které jsou podomácku vyrobené ? A máte rádi štiplavý zázvorový čaj s citronem, který vás prohřeje až do morku kostí a zažehnává nachlazení ? Tak to jste otevřeli tenhle recept správně.

Zázvor oloupeme, jde to velmi dobře obyčejnou škrabkou na brambory. Nakrájíme ho do vyššího pekáče na tenké plátky ( cca 3mm ) . Z dobře omytých citrusů okrájíme kůru i s bílou slupkou a nakrájíme je na kostičky cca1x1cm, přidáme k zázvoru spolu s kořením.
Skořici rozlámeme na menší kusy. Z okrájené citrusové kůry ještě odřízneme bílou hořkou slupku a kůru nakrájíme na tenké proužky a vhodíme ke směsi.
Vše zasypeme třtinovým cukrem, zalijeme vodou do výše směsi a vložíme přikryté do trouby vyhřáté na 200C.
Pečeme zhruba 40 minut a dalších 20 minut odklopené.
Cukr musí být zcela rozpuštěný a měla by se vytvořit trošku sirupovitá konzistence.
Nakonec přidáme 2PL rumu, promícháme a horké plníme do sklenek.
Uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme takto zcela zchladnout.

Pokud si budete chtít udělat čaj , stačí na 250ml hrnek cca 2-3KL směsi včetně šťávy a zalijete pouze vroucí vodou.
Směs je hodně koncentrovaná a štiplavá, tak opatrně.

Samozřejmě sklenky jako dárky můžete nazdobit podle vkusu každého.

2022-08-08 Nápoje

Autor:

Počet porcí
5
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptzdravá
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostzima
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI