Rychlý vaječný likér zpět

Ingredience na 1 litr:
salko1 ksžloutky3 ksrum1 dcl
kondenzované neslazené mléko1 kssmetana 30% a více200 mlvanilkový lusk1 ks
salko 1 ks, žloutky 3 ks, rum 1 dcl, kondenzované neslazené mléko 1 ks, smetana 30% a více 200 ml, vanilkový lusk 1 ks

Příprava

Asi stárnu! Dospat Štědrýho dne jsem nemohla nikdy, ale abych vstávala v pět ráno, to tu ještě nebylo. Se psama ven, tam mě utěšily 4 rozsvícený okna v celý ulici, nejsem teda jedinej blázen! No a šup, připravit věci na obalování řízků, zkusit usmažit pár cvičnejch – jako jestli nejsou zkažený, nachystat chlebíčky a udělat fantastickej vaječnej koňak, páč ten, co jsem dostala od Kami, jsem si chytře nechala v práci.

Vanilkový lusk podélně rozřízneme a špičkou nože seškrábneme vanilkový semínka. Všechny přísady, kromě smetany, rozmixujeme tyčovým mixérem a podle chuti smetanou zjemníme. Ten rum je taky jen orientační, zkrátka jak kdo snese.

Pít ho můžete jen tak, aneb, jak Kamča říkala v pátek: "Mono, nelemteje to, jste v práci!!!" Anebo, na co se těším strašně, až si vaječňákem poliju zmrzlinu a přikreju to celý šlehačkou!!!

2018-01-04 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostvánoce
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI