Ingredience: | |||||
hroznové víno | 1 kg | jablka | 0,5 kg | citron | 2 ks |
cukr krystal | 0,5 kg | voda | 0,5 l |
Známka,že se už blíží podzim je,že dozrávají hrozny a s tím každoroční problém co s nimi.K nápadu na sirup mě navedl starší syn,který prostě čistou vodu pít nebude.
Ovoce rozmixujeme nebo odšťavníme. Poté scedíme přes plátno. Přidáme vodu a cukr, vaříme cca 20 minut. Během varu sbíráme pěnu a občas promícháme.
Ihned plníme do sklenic a po vychladnutí uchováváme v chladu.
Já měla hrozny sladší, takže stačilo méně cukru, jinak bych asi dala celé kilo.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI