Ingredience: | |||||
cider (Prager 12) | 1,5 l | Calvados | 10 lžic | jablečný mošt | 400 ml |
tmavý třtinový cukr | 75 g | pomeranč - kůra z něj | 1 ks | hřebíček | 4 ks |
skořice | 2 svitky | nové koření | 10 kuliček |
Na svařený cider naleznete asi milion receptů, vyzkoušela jsem jich asi dvacet a tohle je jasný vítěz mých testů. Vyzkoušela jsem cider jen svařený s kořením, cider dle Jamieho Olivera, kdy se sváří s čerstvou mandarinkovou šťávou. Ale cider s calvadosem, pomerančovou kůrou a kořením je pro mě ten nej.
Jablečný mošt a cider svaříme s kořením, kůrou z pomeranče a cukrem, odstavíme z ohně a přimícháme calvados.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI