Vánoční karamelový likér zpět

Ingredience:
polotučné mléko0,5 lsmetana ke šlehání 33%1 kelímekkaramelový pudink1 balení
třtinový cukr4 lžícerum dle chuti
polotučné mléko 0,5 l, smetana ke šlehání 33% 1 kelímek, karamelový pudink 1 balení, třtinový cukr 4 lžíce, rum dle chuti

Příprava

Jaké by to byly Vánoce bez pořádného domácího likéru s kapkou alkoholu. Dlouho jsem přemýšlela, jakou variantu připravím. Nakonec jsem zjistila, že mám doma ještě jedno balení karamelového pudingu a rozhodnutí bylo jasné - bude karamelový likér. Jeho příprava je opravdu jednoduchá. Nemusíte dlouze vařit kondenzované mléko ani šlehat vejce. Nezapomeňte ovšem na pořádnou dávku rumu, který Vás při dlouhých zimních večerech pěkně zahřeje. Tak jdeme na to.

Z mléka, cukru a pudingu v sáčku připravíme klasickým způsobem puding a necháme ho chvilku vychladnout (cca 10 minut). Do pudingu vlijeme smetanu ke šlehání a ručním šlehačem spojíme vše dohromady. Nakonec přidáme rum podle chuti. Čím více, tím lépe. Likér podáváme vychlazený. 

2015-12-15 Nápoje

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI