Vánoční rybízovo-pomerančový punč zpět

Ingredience:
rybízové víno dle potřebyjahodový čaj dle potřebyšťáva z jednoho pomeranče1 ks
badyán2 hvězdičkycelá skořice2 - 3 kshřebíček dle chuti
kandovaná pomerančová kůra dle chutirozinky dle potřeby
rybízové víno dle potřeby, jahodový čaj dle potřeby, šťáva z jednoho pomeranče 1 ks, badyán 2 hvězdičky, celá skořice 2 - 3 ks, hřebíček dle chuti, kandovaná pomerančová kůra dle chuti, rozinky dle potřeby

Příprava

Vůně skořice, hřebíčku a badyánu - to je ten pravý vánoční punč. V tomto čase si ho můžete dát kdekoliv na vánočních trzích. Není ale nad to, udělat si svůj vlastní a popíjet ho v teple domova. Já jsem ho připravila z rybízového vína, které miluju. Pokud ale rybízové víno nemáte, klidně si ho uvařte z jakéhokoliv červeného vína.

Ve větším hrnci si uvaříme ovocný čaj, do kterého přidáme skořici, hřebíček a badyán. Poté přilijeme víno, vymačkanou šťávu z pomeranče, pomerančovou kůru a necháme svařit. Punč poté přecedíme přes sítko do hrníčků, do každého vsypeme hrst rozinek a můžeme podávat.

2014-12-12 Nápoje

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostvánoce
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI