Ingredience: | |||||
žloutky | 4 ks | vanilkový cukr | 1 ks | moučkový cukr | 150 g |
kondenzované mléko slazené nebo na půl s neslazeným | 1 ks | mléko | 2 dcl | Božkov speciál nebo klasik | dle chuti |
Vaječný koňak je nápoj, bez kterého si nedokážu představit Vánoce. U nás doma je to vlastně dezert po štědrovečerní večeři.
Je to sice ohromně sladké, ale hříšně dobré. Já osobně mám raději ostřejší, moje sestra naopak slabší koňak, ale můžeme se po něm utlouct obě.
1. Žloutky ručně utřeme vařečkou spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem.
2. Přilijeme postupně kondenzované mléko a poté přimícháme obyčejné mléko.
3. Až bude směs hladká a budeme mít rozpuštěný cukr, přilijeme rum dle chuti.
4. Koňak nalijeme do uzavíratelných sklenic a necháme ho aspoň dva dny odležet v chladu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI