Vločkové mléko zpět

Ingredience:
ovesné vločky50 gvoda + voda na zalití vloček0,5 l
ovesné vločky 50 g, voda + voda na zalití vloček 0,5 l

Příprava

Člověk nemá hodnotit něco, co sám neokusil. Rostlinná mléka nemusí být chápána jen jako chuťová nebo technologická alternativa k mlékům živočišným, ale způsobem, jak z obilovin, ořechů nebo olejnatých semen získat jinou formou zdraví prospěšné živiny. Dnes jsem chtěla zkusit udělat domácí rostlinné mléko. Není to nic složitého a postup je velice jednoduchý. Vybrala jsem si mléko vločkové, protože ovesné vločky máme moc rádi. Pro začátek jsem zkusila jen na ochutnání a myslím, že příště udělám víc.

Vločky dejte do misky a zalijte vodou tak, aby byly ponořeny tak akorát. Nechte nejlépe přes noc (ale stačí i pár hodin) nasáknout vodu. Poté dejte vločky do mixéru a dolijte čerstvou vodou. Používá se poměr 100g surovin (v suchém stavu) na 1 l vody. Několik minut mixujte. Hotové mléko je pak hezky napěněné. Vzniklé mléko přeceďte přes sítko nebo plátýnko. Pokud chcete mít mléko jemné, přeceďte mléko vícekrát.

Hotové mléko je možné osladit (datlovým sirupem, třtinovým cukrem nebo přímo ovocem), vhodné je také přidat špetku soli pro zvýraznění chuti. Vypijte nebo uskladněte v uzavřené nádobě v lednici. Vydrží cca 4-5 dní.

Mléko je možné vyrobit např. z konopného semínka, rýže, máku, ovesných vloček a mandlí. Já jsem mléko použila nejen na pití, ale i na přípravu např. rychlých dezertů do skleničky.

2016-02-16 Nápoje

Poznámka

Inspirovala jsem se na webu veganka.cz.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI