Zázvorová domácí limonáda zpět

Ingredience:
zázvor20 gmed3 lžícešťáva z jednoho citronu dle chuti
voda2 lmáta10 lístků
zázvor 20 g, med 3 lžíce, šťáva z jednoho citronu dle chuti, voda 2 l, máta 10 lístků

Příprava

Zázvor je pro mě celoroční ingredience. Než do jídla, tak ho používám převážně do pití. V zimě z něj dělám horký nápoj a v létě zase studený.

V podstatě tento recept je stejný, jak pro studenou, tak pro teplou variantu. Jen ten studený je dobrý pořádně vychladit přes noc a nebo zasypat pořádnou dávkou ledu.

Pokud nemáte v zimě mátu, tak doporučuji si v létě aspoň jeden pytlíček mátových lístků zamrazit.

Tento nápoj se velmi hodí na letní pikniky, či grilovací párty. Nakonec zachutná i těm, kterým připomíná nemocné zimní chvíle v posteli.

No tak jdeme na něj.

Zázvor si oloupeme a nakrájíme na malé kousky, nejlépe ho nastrouháme. Tím z jeho chuti dostaneme maximum.

Zalijeme ho 2 litry vroucí vody a necháme louhovat cca 30 minut.

Poté vyjmeme kousky zázvoru a nalijeme do vývaru med.

Přidáme šťávu z citronu a celé pořádně promícháme.

Pokud volíme horkou variantu, tak přidáme lístky máty a ihned podáváme.

Pokud volíme studenou variantu, tak dáme zázvorový vývar do lednice pořádně vychladit, mátu dáváme těsně před podáváním, aby nám nezhnědla.

Pro zvýraznění chuti máty, jí lehce natrháme.

V opravdu horkých dnech přidáme do sklenice pár kostek ledu. 

2015-06-02 Nápoje

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 2 l zázvorové limonády.

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostpiknik
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI