Na konci září jsem měla příležitost být hostem na téhle úžasné párty – setkání blogerů, které pro nás uspořádala Pažitka.cz v nádherném prostředí AvantGarde restaurantu.
„Páža“ je web, který sdružuje recepty výběru blogerů napříč internetovým světem, a že výběr je skutečně kvalitní a velmi inspirující, takže k nim určitě mrkněte. Jejich profily jsou zde rozdělené například i podle zaměření stravy, které se věnují, takže kromě receptů pro děti zde najdete třeba také bezlepkáře, bezmléčné recepty, moderní paleo či jiné diety a podobně.
Ovšem nejen to, nakoupíte u nich i Vestavné-spotřebiče.cz a v neposlední řadě i nějaké ty Vařečky.cz
Společně s našimi předními kuchaři – Tondou Bradáčem a Jardou Kozdělkou jsme si mohly vyzkoušet vaření v páře s pomocí chytré troubyElectrolux, ve které jsou recepty připravovány jednoduše, chutně a zdravě. Kuchaři s Czech Chef Teamu pro nás vše dopředu připravili, abychom pak pokrmy už jen společně dotvořili, k čemuž jsme rády přiložily svou ruku. Vznikly tak dva velmi originální chody:
1. V páře pečené kuřecí prso s kukuřičnou kaší, loupákovou omáčkou, popcornem a práškem z kukuřičných slupek
2. V páře pečená vepřová panenka s dvouzrnnou pšenicí a červenou řepou, omáčka z pečených kostí
První chod byl velmi netradiční, a to i chuťově, ale s mými pohárky si ona originální chuť krásně porozumněla. Byl mírně nasládlý, označila bych ho za takové spíše „holčičí jídlo“, ale volba to určitě byla dobrá, neboť jsme se sešly v téměř čistě dámské společnosti. Kromě chuti oceňuji i to, že využití surovin bylo na 100%, včetně „odpadu“ ze slupek kukuřice, které kluci nasušili na prášek a jídlo s ním v závěru ještě dozdobili.
Ačkoliv první chod byl výborný, druhý mohu směle označit za „nebe v hubě“. A to vůbec nemám ráda řepu! Sem její chuť ale krásně pasovala, pšenice s řepou byla velmi lahodná, osvěžující, a s dokonale šťavnatou panenkou se skvěle doplňovala. Dlouho jsem neměla tak fantastické jídlo!
Poslechly jsme si taky něco málo o projektu Skutečně zdravá škola a krátce jsme na téma dětské výživy diskutovaly s jeho manažerkou Karolínou. Shodly jsme se, že kvalita stravování je u dětí obzvláště podstatná, a že už jen pro tuto skutečnost má smysl za ni bojovat a tento projekt podpořit, což v budoucnu i já osobně ráda udělám, pokud se najde vhodná příležitost ke spolupráci.
Pak už jsme si jen povídaly, ochutnávaly spousty dobrot z luxusního rautu a co hlavně, strašně příjemně jsme se bavily a utužily naše kamarádské vztahy i v osobní rovině. Za společnost tak děkuji především:
Pozdější průběh je již pro veřejnost cenzurován, avšak akce trvala až do ranních hodin a našli se i tací, kteří vlastně ani nespali doma :-)) Podělím se s vámi tedy alespoň o pár zjistění, které jsem si zkrátka nemohla nechat pro sebe:
Velké poděkování Pažitce (Moničkám :-*) a všem okolo ní, a to nejen za tuhle skvělou akci, nové zážitky, všechny ty laskominy a dobré víno, ale zkrátka i tak nějak za onu hlavní podstatu a poselství projektu jako takového – mít možnost se bavit vařením a svou radost sdílet s ostatními, stejně poznamenanými lidmi Pro tohle všechno jsem nadšený pravověrný pažitkář a nestydím se za to!
Více fotek a dojmy ze strany Pažitek si můžete projít v tomto článku.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI