Ingredience: | |||||
surové arašídy neloupané | 1 šálek | sojová omáčka | 2 lžíce | rýžové víno | 2 lžíce |
cukr | 1 lžíce | kukuřičný sirup | 2 lžíce | voda | 1 šálek |
sezamová semínka | 1/4 lžičky |
Arašídy v sojové omáčce jsou lahodnou přílohou. Dušená arašídová jádra jsou sladká, lepkavá, pikantní a ořechová s příjemnou žvýkací strukturou! Jde v Číně o velmi populární základní přílohu.
Věděli jste, že arašídy jsou luštěniny, ne ořechy, v botanickém slova smyslu? Fakt, že arašídy skutečně rostou pod zemí, mě před lety velmi překvapil.
Když jsem si je v Pekingu objednala, byla to pro mě další oblíbená pochoutka, která byla podávaná s pařeným špenátovým salátem. Jsou dokonalé i samotné.
Arašídy a 2 šálky vody dejte do malého hrnce a přiveďte do aru. Vařte asi 5 minut.
Sceďte arašídy a vodu vylijte. Arašídy vraťte do hrnce a přidejte sojovou omáčku, rýžové víno, cukr, kukuřičný sirup a vodu.
Přiveďte do varu. Snižte teplotu na střední a jemně vařte, odkryjte, až se téměř všechna omáčka odpaří, asi 20 až 25 minut. Během posledních několik minut můžete zvýšit teplotu. Příležitostně promíchejte a hlídejte, abyste se vyhnuli spálení arašídů. Posypte sezamovými semínky.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI