Ingredience: | |||||
polohrubá mouka | 600 g | sůl | 1 lžička | droždí | 1/2 kostky |
cukr | 1 lžička | slanina (na kostičky) | cca 150 g | voda | 350 ml |
sádlo | dle potřeby | hrubozrnná sůl, kmín | na posypání | vejce | na potření |
Včera jsem měla velkou chuť na něco slaného, tak jsem se rozhodla, že upeču bagety s uzeninou. Můžete využít na chlebíčky, nebo jen tak namazat tím, co máte rádi.
Ve velké míse smícháme mouku se solí. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a odměříme cca 350 ml teplé vody. Polovinu vody vlijeme do důlku. Přidáme trochou mouky a necháme na cca 15 minut vzejít kvásek. Po této době přidáme zbytek vody a zpracujeme těsto, které se po chvíli už nelepí a bude pružné. Necháme na 1 hodinu kynout. Pak těsto ještě jednou propracujeme, přisypeme kostičky slaniny, těsto rozdělíme na tři bochánky a z každého uválíme větší bagetovou veku dlouhou cca 35 cm. Necháme znovu kynout na cca 40 minut, dokud veka nezvětší objem. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a hrubozrnnou solí. Nožem nebo nůžkami ozdobně nařízneme povrch a pečeme při 220 stupních v rozehřáté troubě cca 5 minut, pak snížíme teplotu na 200 stupňů a pečeme dalších cca 15 minut.
Z uvedených surovin připravíte 3 veky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI