Bagetová veka se slaninou zpět

Ingredience:
polohrubá mouka600 gsůl1 lžičkadroždí1/2 kostky
cukr1 lžičkaslanina (na kostičky)cca 150 gvoda350 ml
sádlo dle potřebyhrubozrnná sůl, kmín na posypánívejce na potření
polohrubá mouka 600 g, sůl 1 lžička, droždí 1/2 kostky, cukr 1 lžička, slanina (na kostičky) cca 150 g, voda 350 ml, sádlo dle potřeby, hrubozrnná sůl, kmín na posypání, vejce na potření

Příprava

Včera jsem měla velkou chuť na něco slaného, tak jsem se rozhodla, že upeču bagety s uzeninou. Můžete využít na chlebíčky, nebo jen tak namazat tím, co máte rádi.

Ve velké míse smícháme mouku se solí. Uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a odměříme cca 350 ml teplé vody. Polovinu vody vlijeme do důlku. Přidáme trochou mouky a necháme na cca 15 minut vzejít kvásek. Po této době přidáme zbytek vody a zpracujeme těsto, které se po chvíli už nelepí a bude pružné. Necháme na 1 hodinu kynout. Pak těsto ještě jednou propracujeme, přisypeme kostičky slaniny, těsto rozdělíme na tři bochánky a z každého uválíme větší bagetovou veku dlouhou cca 35 cm. Necháme znovu kynout na cca 40 minut, dokud veka nezvětší objem. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a hrubozrnnou solí. Nožem nebo nůžkami ozdobně nařízneme povrch a pečeme při 220 stupních v rozehřáté troubě cca 5 minut, pak snížíme teplotu na 200 stupňů a pečeme dalších cca 15 minut.

2016-12-09 Ostatní

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte 3 veky.

Autor:

Počet porcí
3
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI