Batátovo-polentové noky zpět

Ingredience:
batáty500 - 600 ghrubá mouka150 gpolenta150 g
sůl dle chutivejce1 ks
batáty 500 - 600 g, hrubá mouka 150 g, polenta 150 g, sůl dle chuti, vejce 1 ks

Příprava

Tak trošku jiné noky, které vás určitě potěší svou chutí a jednoduchostí. Můžete je přidávat k zelí, ale třeba si k nim udělat dýňovou nebo vlastně jakoukoliv omáčku, kterou máte rádi.

Batáty uvařte ve slupce a nechte je zcela zchladnout, oloupejte je a nastrouhejte na jemné straně struhadla, nebo pokud máte lisovač na brambory, tak jím batáty protlačte. Poté k batátům přisypte mouku, plentu, sůl, vyklepněte vejce a vše zpracujte do hladkého těsta. To dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky. Poté z těsta válíme válečky, které nakrájíme na malé nočky či tvarujeme do šišek. Vařte ve vroucí osolené vodě dvě až tři minuty po vyplavání. Noky sceďte a servírujte jako přílohu, nebo v případě brambor i nasladko např. s jablečným rozvarem, či mákem nebo povidly.

2016-01-08 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
přílohy
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI