Bavorský bramborový salát s ředkvičkami zpět

Ingredience:
velké brambor5 kscibule a nať z jarní cibulky1 ksčervená ředkvička4 ks
jablečný ocet1 lžcebalzamico kapkahrubozrnná hořčice1 lžíce
sůl dle chutipepř dle chutiolivový olej dle chuti
velké brambor 5 ks, cibule a nať z jarní cibulky 1 ks, červená ředkvička 4 ks, jablečný ocet 1 lžce, balzamico kapka, hrubozrnná hořčice 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olivový olej dle chuti

Příprava

Zbyly mi včera brambory a tak vznikl nápad na studený salátek podle babičky, který dělala vždycky navečer na chatě mému milému dědovi a já ujídala...a dodnes ho stále točím dokola.

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vyhladnout a oloupeme. Nakrájíme je na tenké plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenoučká kolečka. Ředkvičky omyjeme a pokrájíme také na tenké plátky. Ocet promícháme s hrubozrnnou hořčicí, solí a pepřem (olivovým olejem). Opatrně salát promícháme, aby se brambory obalily zálivkou a nevznikla kaše. Necháme odležet. Těsně před podáním můžeme, pokud máme doma - dozdobit podbělem. Podáváme samotné nebo s masem či sekanou.

2016-05-16 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI